Foto ⟩ "Troņu spēļu" zvaigzne Dinklidžs uzmirdz filmas "Sirano" pirmizrādē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Londonā 7. decembrī notikusi ilgi gaidītās jaunās režisora Džo Raita ("Anna Karenina", "Atonement") filmas "Sirano" ("Cyrano") pirmizrāde. Uz svinīgā sarkanā paklāja kāpa arī galvenās lomas atveidotājs - "Troņu spēļu" zvaigzne Pīters Dinklidžs (Peter Dinklage).

Filma, kas veidota pēc teātra cienītājiem labi zināmā Edmona Rostāna lugas "Sirano de Beržeraks" motīviem, stāsta par vārda un zobena cīņas meistaru Sirano de Beržeraku. Beržeraka lomā iejuties 1.35 cm garais Pīters Dinklidžs.

Filmas darbība notiek Francijā 17. gadsimtā.

Sirano de Beržeraks ir cilvēks, kurš apsteidzis savu laiku. Viņš žilbina ar mežonīgu vārdu spēli un izcilu zobenu cīņu duelī, taču viņš ir pārliecināts, ka viņa ārējais izskats padara viņu mīlestības necienīgu, un slēpj savas jūtas pret uzticamo draudzeni, jauko un gaišo Roksanu. Kamēr Sirano kavējas atzīties mīlestībā, Roksana paziņo, ka ir iemīlējusies Kristiānā. Sirano kļūst par Kristiana vēstuļu autoru, tā klusībā paužot savas jūtas mīļotajai Roksanai.

Foto: Filmas pirmizrāde Londonā.

Režisors, kurš ar filmas ideju strādājis trīs gadus, kinolentē apbur ar emociju simfoniju – mūziku, romantiku un skaistumu, aicinot skatītājus no jauna atklāt mūžseno stāstu par Sirano un aizkustinošo mīlas trijstūri.

Heilija Beneta
Heilija Beneta Foto: AP/Scanpix

Filmā piedalās arī aktieri Heilija Beneta (Haley Bennett) un Kelvins Harisons juniors.

Lentē esot apzināti izmantoti teātra elementi, lai radītu ciešāku kontaktu ar publiku.

Luga jau ekranizēta arī iepriekš, un galveno varoni 1990. gadā nospēlēja franču aktieris Žerārs Depardjē. 

Filmas "Sirano" reklāmas rullītis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu