Covid-19 uzliesmojuma dēļ "La Scala" atliek baleta sezonas atklāšanu (2)

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Milānas opernams "La Scala" atlicis baleta sezonas atklāšanu saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu pēc tam, kad pilnā skatītāju zālē pirms dažām dienām tika atklāta operas sezona.

Vismaz viena no četrām balerīnām, kurām analīzes uzrādījušas Covid-19, piedalījās arī 7.decembra operas "Makbets" pirmizrādē.

Vēl desmit teātra darbiniekiem, kas strādā aiz kulisēm, konstatēta saslimšana ar koronavīrusu, paziņoja "La Scala".

Itālijas veselības uzraudzības institūcijas karantīnu noteikušas vēl vairākiem cilvēkiem, kuriem bijusi cieša saskare ar inficētajām personām.

"La Scala" baleta sezonu bija plānots atklāt 15.decembrī ar izrādi "Bajadēra". Izrāde pārcelta uz 21.decembri.

Operas sezonas atklāšana "La Scala" tiek uzskatīta par Itālijas kultūras kalendāra svarīgāko notikumu, šogad tā notika īpaši krāšņi, jo 2020.gadā pandēmijas dēļ sezonas atklāšana tika pārraidīta televīzijā.

Lai gan 7.decembrī oficiāli tika atklāta "La Scala" operas sezona, pirms tam vairākus mēnešus teātris izrādīja pirmssezonas operas, baletus un citus pasākumus. Tas ir viens no retajiem opernamiem Eiropā, kur izrādes atsāktas regulārā režīmā ar pilnu skatītāju zāli.

Itālijā līdzīgi kā citās Eiropas valstīs pieaug jaunu inficēšanās ar Covid-19 gadījumu skaits. Piektdien saslimšana atklāta 20 000 cilvēku.

Atšķirībā no daudzām citām Eiropas valstīm Itālijai jaunajā saslimstības vilnī izdevies iegrožot mirstību. Jau vairākus mēnešus Itālijā dienā nomirušo Covid-19 pacientu skaits nav pārsniedzis simtu.

Amatpersonas norāda, ka to veicina tas, ka 85% Itālijas iedzīvotāju, kuri sasnieguši vismaz 12 gadu vecumu, ir pabeiguši vakcinācijas pret Covid-19 kursu. Tāpat Itālijā joprojām publiskās vietās jānēsā sejas aizsargmaskas un ir jāuzrāda Covid-19 sertifikāts, lai ieietu darbavietās, restorānos, muzejos un teātros.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu