"Triānas parks" publisko muzikālu triptihu "Domu raksti"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Triānas parks
Triānas parks Foto: publicitātes

Grupa "Triānas parks" 11. decembrī publiskoja triptihu "Domu raksti", kuru veido trīs savā starpā saistīti videoklipi - "Ārpusē", "Skaties un mācies" un "Pastorāle", atspoguļojot grupas izjūtas par aktuālo laiku.

Ar triptihu "Domu raksti" grupa turpina iesākto ceļu, kas iesākts ar albumiem "11" un "Kompozīcijas" - aktuālā laika radītās izjūtas par Latviju un būšanu latviešiem, izstāstot tās caur grupai labi pazīstamo popmūzikas prizmu. 2021. gads grupai "Triānas parks" ir bijis pārdomām bagāts un izaicinošs meklēt jaunus izteiksmes formātus.

Iedvesmojoties no teātra un kino mākslas, "Domu raksti" svarīgs ir video formāts, kas trīs atsevišķos stāstus apvieno vienā. Tā tapšanā iesaistījušies mākslinieki no dažādām disciplīnām - "Triānas parks" sadarbojās ar Daugavpils kori "Daugava", deju ansamblis "Daiļrade", mākslinieci Laimu Jurču, komponistu Rūdolfu Macatu.

Idejas un režijas autore ir grupas līdere Agnese Rozniece, kas ieceri attīstīja un realizēja ciešā sadarbībā kopā ar režisoru Ivaru Burtnieku. Mūzikas producents ir Kristaps Ērglis, kompozīcijas ierakstītas un apstrādātas pie Reiņa Kārkliņa studijā "Aleja Records", skaņas mikss - Gatis Zaķis. “Domu raksti” tapuši, pateicoties LaIPA, Akka/Laa stipendiju atbalstam.

Videoklipā Agnese atrada īsto kleitu, sadarbojoties ar Zalando stilistu komandu: “Rakstot dziesmas, idejas redzu kā attēlus un zinu, kādai man jābūt kleitai vai konkrētas krāsas aksesuāram, jo bieži tam ir simboliska nozīme. Tā tas ir arī šoreiz - kleita, kas man ir mugurā triptihā, saucas "Hunter Dress". Tā ir viena no skaistākajām kleitām, kādu jebkad esmu izmantojusi savos videoklipos."

Noskaties trīs videoklipus!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu