"Preses Nama Kvartāls" saņem 50 miljonu eiro finansējumu ilgtspējīga biroju centra būvniecībai (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Preses nama kvartāls
Preses nama kvartāls Foto: Publicitātes foto

Nekustamo īpašumu projektu attīstītāja "Lords LB Asset Management" meitas uzņēmums AS "PN Project" saņēmis 50 miljonu eiro aizdevumu. Ziemeļu investīciju bankas (NIB) piešķirto finansējumu 25 miljonu eiro apmērā un līdzvērtīgu aizdevumu no bankas "Citadele" investēs BREEAM "Excellent" standartam atbilstoša biroju centra būvniecībai "Preses Nama Kvartālā".

Saņemto finansējumu AS "PN Project", kas izveidota īpaši projekta "Preses Nama Kvartāls" realizācijai, ieguldīs A klases biroju centra būvniecībai 26 500 kvadrātmetru platībā Daugavas kreisajā krastā. Tā ir daļa no apjomīgās "Preses Nama Kvartāla" projekta attīstības 1. kārtas ieceres.

Foto: Publicitātes foto

"A klases biroju centrs ir nozīmīga daļa "Preses Nama Kvartāla" projekta konceptā, veidojot nākotnes finanšu un inovāciju centru pašā Rīgas Zināšanu jūdzes sirdī. Projektam piesaistītās investīcijas radīs gan mūsdienīgus A klases birojus ar kvalitatīvu darba vidi un plašām plānošanas iespējām, kas sekmēs jaunu pasaules līmeņa uzņēmumu un jaunuzņēmumu piesaisti, gan arī citas priekšrocības, revitalizējot vēsturisko Preses nama teritoriju. Daudzveidīgi pakalpojumi, kā arī saskaņā ar universālā dizaina principiem atjaunota infrastruktūra, kas jo īpaši pieejama velosipēdistiem un kājāmgājējiem, neapšaubāmi uzlabos dzīves kvalitāti pilsētā," komentē "Lords LB Asset Management" pārstāvis Giedrius Bernotas.

Jaunais biroju centrs projektēts atbilstoši gandrīz nulles enerģijas ēkas standartiem (NZEB) un BREEAM ilgtspējīgas būvniecības standarta "Excellent" līmenim, kalpojot par nozīmīgu papildinājumu A klases biroju sektoram Rīgā. Investīcijas "Preses Nama Kvartālā" veicinās teritorijas labiekārtošanu un turpmāku Ķīpsalas un Pārdaugavas apkaimes atdzimšanu, kļūstot par Rīgas centrālo darījumu rajonu.

Foto: Publicitātes foto

"Šī ir pirmā NIB finansētā BREEAM standarta "Excellent" līmeņa ēka Baltijā. Šis projekts ne tikai sekmēs videi draudzīgu ēku būvi reģionā, bet arī kalpos par piemēru, kas iedvesmo citus uzņēmumus tiekties pēc augstāka energoefektivitātes un biroju darbinieku komforta līmeņa," akcentē NIB valdes priekšsēdētājs un vadītājs Andre Kīsveks. Projekta "Preses Nama Kvartāls" pirmās kārtas ietvaros finansētais biroju centrs ir pirmā NIB un "Lords LB Asset Management" sadarbība.

""Preses Nama Kvartāla" būvniecība ir viens no lielākajiem Rīgas pilsētas attīstības projektiem šajā desmitgadē, un tas radīs pozitīvu ietekmi gan vietējiem iedzīvotājiem, gan arī sekmēs Latvijas galvaspilsētas konkurētspēju un atpazīstamību starptautiski. Ilgtspējas veicināšana, vides kvalitātes uzlabošana, inovatīvi, moderni un konkurētspējīgi risinājumi ir daļa no mūsdienīgu uzņēmumu dienaskārtības. Prieks, ka līdz ar šo projektu Rīgā ienāks pasaules līmeņa inovāciju risinājumi būvniecībā un energoefektivitātes celšanā," teic Vaidas Žagūnis, bankas "Citadele" valdes loceklis un korporatīvo klientu pārvaldības vadītājs Baltijā.

Foto: Publicitātes foto

Modernā biroju centra celtniecība sākta 2021.gadā, un tiek plānots, ka projekta "Preses Nama Kvartāls" pirmās kārtas būvniecība noslēgsies 2023.gadā, attīstot ne tikai A klases biroju centru, bet arī multifunkcionālo centru 40 000 kvadrātmetru platībā, kurā būs pieejami mazumtirdzniecības, fitnesa, sporta un medicīnas pakalpojumi, kā arī plaša ēdināšanas zona un autostāvvieta ar 1000 vietām.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu