Mūziķis Atis Auzāns ģimenes māju būvē pats savām rokām

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Atis Auzāns
Atis Auzāns Foto: Ieva Lūka/LETA

360TV šova "Pasaki to skaļi" vadītāja Elīna Fīrmane bija devusies ciemos pie mūziķa Ata Auzāna, lai apskatītu viņa māju, kuru būvē un veido pats zelta rokām apveltītais vīrietis.

Lai gan viņa dzimtā puse ir Daugavpils rajons, dziedātājs un neskaitāmu instrumentu pārvaldītājs kopā ar sievu un bērniem tagad mīt Rīgas tuvumā: "Īstenībā tā Latgale visu laiku ir mīļa un tuva, bet daudz tur vairs nekas nav palicis."

Par ģimenes ligzdiņu Auzāns stāsta, ka viss ir procesā: "Man patīk sākumā uzlikt tādu diezgan neizpildāmu mērķi vai uzdevumu, kas nedaudz biedē, un tad ķeros klāt, saņemos un sāku darīt. Man patīk šīs sajūtas, kad tu tiec pāri tam visam, ko uzskatīji par neiespējamu."

Darbos, kur nepieciešama otra cilvēka klātbūtne, viņš mēdz pieaicināt brāli Jāni: "Viņš man palīdzēja gan siltināt grīdas, gan pie konstrukcijām, kad būvējām otro stāvu. Pagājušais gads bija tāds, kurā darīju tik daudz darbu, piemēram, pirmo reizi taisīju galdu! Skatījos "jūtūbē" un taisīju. [..] Kad strādāju pie mājas, es saprotu, cik man ļoti patīk atgriezties pie mūzikas. Un tad, kad esmu pastrādājis ar mūziku, man ļoti patīk atkal pastrādāt pie mājas. Uzreiz ir cits skatpunkts, kad neesi visu laiku iekšā tikai vienā, vari atslēgties un izjust citādāk," stāsta Atis.

Neskatoties uz savām uztrenētajām būvniecības prasmēm, viņš tomēr nolēmis šo savas dzīves daļu atstāt tikai kā hobiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu