Katrīna Dimanta izdod sniegotai ziemai veltītu dziesmu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Katrīna Dimanta
Katrīna Dimanta Foto: publicitātes

Gada nogalē dziesmu "Baltu sniegu ceļu ejot" publisko mūziķe Katrīna Dimanta. Dziesma ieturēta sintpopa stilistikā un stāsta par draugu piedzīvojumiem ziemas pārgājienā mežā.

Dziesma sarakstīta 2021. gada februārī, kad Katrīna desmit dienas dzīvojusi un mūziku rakstījusi Rezidencē Kurzeme, milzīga sniega un meža ielokā.

"Dziesma pie manis atnāca ļoti ātri. Apkārt esošā vide bija kā paradīze un iedvesmas avots. Kopā ar draugiem devāmies meža izpētes pārgājienos, slēpojām, gājām pirtī. Mūziku rakstīju, sēžot pie kamīna," stāsta mūziķe.

Dziesmu Katrīna pirmo reizi nospēlēja savā meistarklasē internetā, un tā ieguva lielu publikas atsaucību – dziesma kļuva par populāru izvēli tiešsaistes koncertu apsveikumos. Arī daļa no dziesmas video tapusi šā gada februārī Kurzemē. Video apzināti saglabāts vertikālais formāts, radot klātbūtnes sajūtu, kas pārņem, saņemot video ziņu no draugiem.

Katrīna Dimanta
Katrīna Dimanta Foto: publicitātes

2021. gads Katrīnai Dimantai ir bijis daudzveidīgs. Mūziķe koncertējusi kopā ar starptautisko "Nufolk orchestra", kā arī solo. Raidījumā "Lai top svētki!" bijusi mūzikas grupas vadītāja, tā arī izveidojusi meistarklasi ukuleles spēles apgūšanai. Šajā gadā Dimanta rakstījusi mūziku Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem un aktīvi strādājusi pie sava debijas albuma "Krāsas" ieraksta, kas klausītājiem tiks nodots 2022. gada februārī. Albumā būs iekļauta arī aktuālā dziesma "Baltu sniega ceļu ejot".

Noklausies!

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu