TVNET gada albums. 8. Būū (3)

Jānis Žilde
, Kritiķis, galvenā redaktora vietnieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Būū
Būū Foto: publicitātes

Lai arī koncertdzīve uz īsu brīdi atdzīvojās tikai vasarā, tāpat saskaroties ar dažādiem ierobežojumiem, arī šis gads Latvijā pagāja Covid-19 pandēmijas zīmē, kurā viens izbīļa vilnis nomainīja citu. Šādos neierastos apstākļos mūziķiem daudz vairāk laika atkal atlika jaunu vai atliktu ideju realizēšanai, dziesmu sacerēšanai, darbam skaņu ierakstu studijā. Atskatāmies uz pašmāju populārās mūzikas labākajiem pilnmetrāžas ierakstiem. Kā jau katru gadu, arī šogad izdoti vairāk nekā simts dažādu žanru ierakstu. 8. vieta - jaunās dziedātājas Būū debijas ieraksts "Albūūms". Rītdien - 7. vieta.

Uzaugusi ar gospeļmūziku un "Led Zeppelin" (Gospeļmūzikas elementi jūtami dziesmā "Komplimentu piruetes"), jaunā dziedātāja Būū, īstajā vārdā Ilze Fārte, šā gada sākumā pārliecinoši sevi pieteica ar feministisku Z paaudzes meiteņu himnu "Siekala". Šādiem singliem nav nepieciešama intensīva radio rotācija, lai sasniegtu auditoriju - šādi skaņdarbi paši atrod ceļu līdz dzirdīgām ausīm. Būū nav bijusi nepieciešama "Supernovas" vai "X-faktora" platforma, lai gūtu ievērību - viņas ceļš mūzikā iesācies organiski,

Noklausies albumu!

Būū "Albūūms"
Būū "Albūūms" Foto: publicitātes

Albumu, kas ir nepilnas 27 minūtes garš producējis Armands Varslavāns un pati Būū. Ierakstā saklausāmi regetona, hiphopa ritmi, savukārt vārdos Fārte dalās ar personīgiem un atklātiem, pat intīmiem ("Varavīksne") stāstiem par mīlestību, apzināšanos (afirmācijas) un attiecībām.

Video: Būū "Sāku no sākuma".

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu