TVNET gada albums. 5. Juuk

Jānis Žilde
, Kritiķis, galvenā redaktora vietnieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Juuk
Juuk Foto: publicitātes

Lai arī koncertdzīve uz īsu brīdi atdzīvojās tikai vasarā, tāpat saskaroties ar dažādiem ierobežojumiem, arī šis gads Latvijā pagāja Covid-19 pandēmijas zīmē, kurā viens izbīļa vilnis nomainīja citu. Šādos neierastos apstākļos mūziķiem daudz vairāk laika atkal atlika jaunu vai atliktu ideju realizēšanai, dziesmu sacerēšanai, darbam skaņu ierakstu studijā. Atskatāmies uz pašmāju populārās mūzikas labākajiem pilnmetrāžas ierakstiem. Kā jau katru gadu, arī šogad izdoti vairāk nekā simts dažādu žanru ierakstu. 5. vieta - grupas "Juuk" ieraksts "Sikspārņi". Rītdien - 4. vieta.

Pēc izcilā 2019. gada albuma "Indulgenču tirgotāji", grupas Juuk darbībā iestājās patīkama pauze - Edgara Šubrovska un Sniedzes Prauliņas ģimene kļuva kuplāka, un jaunās mammas un tēta ikdienā un likumsakarīgi arī radošajā darbībā neviļus ienāca jaunas tēmas. Rezultāts ir svaigs studijas albums gan bērniem (CD bukletā ir uzlīmes un komikss), gan, protams, arī pieaugušajiem. "Tas ir albums visai ģimenei," kādā intervijā teikusi Sniedze.

Pirmais impulss šādam darbam nāca no kolēģa Edgara Mākena, kurš speciāli Sniedzes balsij sarakstīja trīs dziesmas ar Jāņa Baltvilka vārdiem, un tad, pateicoties arī pūļa finansējuma atbalstam, leģendārā Ingus Baušķenieka studijā tika ierakstītās vēl vairākas Šubrovska, Prauliņas un Oskara Jansona kompozīcijas.

Viena no albuma virsotnēm - Sniedzes dziesmiņa par krokodilu franču mēlē "Krokro".

"Sikspārņi"
"Sikspārņi" Foto: publicitātes

Albumu, kurš izdots arī kompaktdiska formātā, finansiāli palīdzēja īstenot 111 grupas atbalstītāji pūļa finansēšanas platformā projektubanka.lv. Albums tapis arī ar VKKF, biedrības "LaIPA" un AKKA LAA stipendiju atbalstu.

Noklausies albumu!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu