Publicēti emocionāli dīdžeja Avicii pēdējie dienasgrāmatas ieraksti (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Amy Sussman/AP

Pasaulslavenais dīdžejs Avicii jeb Tims Berglings izdarīja pašnāvību 2018. gada 20. aprīlī. Nu klajā nākuši viņa dienasgrāmatas pēdējie ieraksti. 

Avicii pēdējie dienasgrāmatas ieraksti, kas rakstīti pirms pašnāvības, tiks publicēti Mansa Mosessona gaidāmajā grāmatā "Tims – Avicii oficiālā biogrāfija". Grāmata tiks izdota 18. janvārī, un tā dos iespēju lasītājam tuvāk iepazīt slavenā dīdžeja iekšējo pasauli.

Avicii devās mūžībā 28 gadu vecumā. Ieraksti viņa dienasgrāmatā vēsta par narkotiku un alkohola atkarībām, kā arī rehabilitācijas periodu. 

"Man bija grūti pieņemt, ka nekad vairs nedzeršu, lai gan visi ārsti stingri ieteica pagaidīt vismaz gadu, pirms drīkstu iemalkot alu. 

Protams, es neklausījos vairumā ārstu, es klausījos tajos, kuri teica, ka varu dzert, ja vien esmu uzmanīgs. Dienas slimnīcā bija brīvas no nemiera un stresa, tās bija manas īstās brīvdienas, lai arī cik nomācoši tas neizklausītos," rakstīja Avicii.

Pēc ģimenes lūguma Avicii 2015. gadā pavadīja laiku "Ibiza Calm" rehabilitācijas centrā. Atrodoties tur, viņš rakstīja par savām sāpēm.

"Sāpes. Kāpēc man tagad sāp? Nepatīkama sajūta. Nākotnes Tims tiek galā ar sāpēm. Nākotnes Tims ar sāpēm tiek galā labāk nekā pašreizējais Tims, jo tagad ir pārāk daudz šī brīža sāpju, ar kurām jātiek galā," rakstīja mūziķis.

Pēc rehabilitācijas, Avicii sāka izmantot Mahariši Maheša Džogi medicīnas metodes, kurās iekļauta meditēšana visdziļākā apziņas stāvokļa sasniegšanai. Mūziķis katru dienu meditēja stundām ilgi, lai gan ieteicamais laiks bija tikai 20 minūtes dienā.

Par savu apskaidrību viņš dienasgrāmatā rakstīja: "Šķiet, ka esmu jaunā esamības stāvoklī, kas ir mazliet biedējoši. Šķita, ka pēdējo dienu bailes būtu radījušas manī jucekli, bet es atcerējos ieteikumu koncentrēties uz elpošanu."

Tikai dienu pirms viņa nāves Avicii paziņa sazinājās ar dīdžeja tēvu, jo viņš bija noraizējies par viņa meditāciju grafiku. Draugs paskaidroja, ka Avicii neēd un nerunā.

Vēlāk šī pati persona piezvanīja Avicii tēvam, lai informētu viņu par dēla pašnāvību.

Viņa pēdējais ieraksts dienasgrāmatā vēstīja: "Dvēseles pazaudēšana ir pēdējais pielikums, pirms tā atkal atsākas."

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu