Šanhajā atklāts tūkstoš koku klāts tirdzniecības centrs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/Surfacemag

Britu dizainers Tomass Heterviks Šanhajā, Ķīnā, atklājis ar augiem klātu iepirkšanās centru, kurā ir vairāk nekā 1000 koku un 250 000 augu.

Deviņu stāvu ēka, kas nodēvēta par "1000 Trees" jeb "Tūkstoš koki", lai atsauktos uz tās unikālo dizainu, tika veidota tā, lai tā atgādinātu augiem un zaļumiem klātu kalnu.

Pagājušajā mēnesī tirdzniecības centrs oficiāli tika atvērts sabiedrībai.

Struktūru veido betona kolonnas. Katrā kolonnā ir iestādīts kāds augs - lapu koki, mūžzaļie koki, kā arī krūmi un nokareni augi. Kopumā ēka lepojas ar vairāk nekā 1000 kokiem un 250 000 augiem.

""1000 Trees" ir iedvesmots no idejas padarīt pilsētas par publisku telpu," sacījis Heterviks.

Visā ēkā ir izvietota franču ielu mākslinieka Pola Dezio kūrēta mākslas darbu sērija. Sešpadsmit māksliniekiem tika dots uzdevums izveidot darbus, kas ietver 40 metrus augstu sienas gleznojumu lifta šahtā. Tāpat arī uz ielu vērstā siena ir klāta ar ielu mākslinieku darbiem.

"Mēs vēlējāmies izveidot vietu, kas apvieno dabu, tirdzniecību un labklājību," sacīja "Heatherwick Studio" partnere Lisa Finlay. "Bijušā rūpnieciskā vieta ir pārvērtusies par jaunu galamērķi, pētot spēcīgās attiecības starp mākslu, ainavu un arhitektūru."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu