Linda Mūrniece publisko apkures rēķinu - nedēļā 4000 eiro (10)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Linda Mūrniece
Linda Mūrniece Foto: Lindas Mūrnieces privātais arhīvs

Uzņēmēja, bijusī iekšlietu ministre Linda Mūrniece sociālajos tīklos dalījusies ar apkures rēķinu par decembri.

Mūrniece vietnē "Twitter" raksta: "Lielajos mīnusos ieslēdzu viesnīcā apkuri, lai māja pasildās. Uz nedēļu… 4202.16." Kā zināms, Mūrniece saimnieko viesnīcā "Hotel Roma".

Kamēr daudzi šausminājās par redzēto, vērīgākie steidza norādīt, ka cena par MWh esot atbilstoša un lielā rēķina summa esot saistīta ar apsildāmajām viesnīcas ēkas platībām. 

Jau ziņots, ka šajā apkures sezonā "Rīgas siltuma" tarifs audzis jau divreiz. No 1. septembra tas, salīdzinot ar iepriekšējo maksu, pieauga par 26,6%, bet no 1. novembra - vēl par 16,5%. Tādējādi kopumā tarifs pērn rudenī palielinājās par 47,5% jeb par 21,49 eiro.

"Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi. No uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas 77% tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Siltumtīklu kopējais garums ir apmēram 825 kilometri, no kuriem 85% ir uzņēmuma īpašumā.

Kompānijas kapitālā 49% pieder Rīgas domei, 48,99% - Latvijas valstij, 2% - SIA "Enerģijas risinājumi. RIX", bet AS "Latvenergo" pieder 0,005% akciju.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu