Zinātnieki aicina izņemt no "Spotify" viltus ziņu sludinātāja Džo Rogena podkāstu (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Džo Rogens
Džo Rogens Foto: Ekrānuzņēmums

260 zinātnieku, mediķu, profesoru un veselības sistēmas darbinieku atklātā vēstulē aicina mūzikas straumēšanas vietni "Spotify" nekavējoties rīkoties, lai mazinātu viltus ziņu izplatīšanu populārā ASV komiķa Džo Rogena (Joe Rogan) podkāstos.  

Atgādinām, ka 2020. gadā par 100 miljoniem ASV dolāru "Spotify" iegādājās īpašas tiesības Rogena raidieraksta "The Joe Rogan Experience" jaunākās sērijas ievietot tikai un vienīgi savā platformā. 

Zinātniekus satrauc Rogena attieksme pret Covid-19.

"Pandēmijas laikā Rogens ir atkārtoti izplatījis maldinošu informāciju savā podkāstā, veicinot neuzticēšanos zinātnei un medicīnai,"

teikts vēstulē. 

Īpaši akcentēta raidieraksta 1757. sērija, kurā piedalās viesis - ārsts, virusologs Roberts Melouns (Robert Malone), kurš popularizēja vairākas sazvērestību teorijas par koronavīrusu Covid-19. Melouns jau pirms kāda laika bloķēts mikroblogošanas vietnē "Twitter" par izplatītajām viltus ziņām. 

Arī Rogena šovā viņš aktīvi pauda dažādus pierādījumos nebalstītus apgalvojumus par vīrusu, vakcīnām un politiķiem, kas "hipnotizē" sabiedrību. Pandēmijas ierobežojumus viņš salīdzinājis ar holokaustu, turklāt nav pirmais šajā podkāstā, kas šādi izteicies.

"Šādi salīdzinājumi ir aizskaroši un medicīniski un kulturāli bīstami," teikts vēstulē.

Arī Latvijā atsevišķi politiķi izspēlē šo "halokausta kārti".

Vēstulē kompānija "Spotify" tiek aicināta uz konkrētu rīcību. "Atļaujot savā platformā šādu propagandu, kas maldina un potenciāli rada draudus sabiedrībai, "Spotify" ir līdzatbildīgs," teikts vēstulē. 

Pats Rogens pagājušomēnes bija spiests atcelt savu uzstāšanos Kanādā, jo nav vakcinējies. Rogens arī izplatījis informāciju, ka prezidents Džo Baidens imitējis balstvakcīnas saņemšanu.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu