Mairita Rosicka atklāj jaunas detaļas par šķiršanos no vardarbībā vainotā "Singapūras satīna" dalībnieka

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Pagājušā gada maijā plašu rezonansi izraisīja grupas "Singapūras satīns" dalībnieka Kristapa Strūberga bērnu mātes, improvizācijas teātra “Tea Tree” improvizācijas dibinātājas Mairitas Rosickas paziņojums, ka viņa aiziet no vardarbīgām attiecībām. Strūbergs gan apsūdzības noliedza un solīja iet oficiālu ceļu patiesības noskaidrošanai. Nu Mairita atklāj, kā atrisinājies abu publiskais strīds.

Kā izdevumam "Kas Jauns?" norāda Mairita: "Pašlaik norit tiesas process par laulības šķiršanu un bērnu aizbildniecību. Godīgi sakot, ņemot vērā, ka par bērniem pašlaik rūpējos tikai es un Uzturlīdzekļu garantiju fonds, ne uz ko citu kā uz sevi jau vairs nemēģinu paļauties, līdz ar to par iespējamām summām pat nedomāju. Cik zinu, Uzturlīdzekļu garantiju fonda ierobežojumi viņu var arī neskart, jo nav ne autovadītāja apliecības, ne īpašumu, ne oficiālas darbavietas.

Savukārt Kristapa prasība pret mani par neslavas celšanu netika apmierināta pēc tam, kad policijai iesniedzu visus pierādījumus un paskaidrojumus."

Jau vēstīts, ka pagājušā gada maijā plašu rezonansi izraisīja joku repa grupas "Singapūras satīns" mūziķa Kristapa Strūberga sievas un divu bērnu mammas Mairitas Rosickas ieraksts vietnē "Twitter", kurā viņa paziņoja, ka aiziet no vardarbīgām attiecībām un lūdz sabiedrības finansiālu atbalstu.

"Sveiki! Esmu pieņēmusi lēmumu aiziet no vardarbīgām attiecībām. Šobrīd tieku joprojām par to sodīta no vainīgā puses ar klaju mūsu bērnu ignorēšanu, arī no finansiālās puses. Jā, es esmu sazinājusies un rīkojusies kā visi iesaka darīt - policija, NVO, advokāti utt., bet parādi kāpj, uz darbu netieku, jo mazākais vēl par mazu priekš dārziņa, auklītes vajag, situācija neapskaužama un palīdzība nekāda," vietnē "Twitter" 10. maijā rakstīja “Tea Tree” improvizācijas teātra dibinātāja un vadītāja, kā arī divu bērnu māte Mairita Rosicka.

Ieraksta nobeigumā viņa lūdza finansiālu atbalstu, kas "būtu lielisks atspēriena punkts tikt nedaudz tālāk šajā situācijā". "Un jā, valstī joprojām ir problēmas ar atbalstu cilvēkiem, kas nonākušas šādā situācijā. Esmu gatava par to runāt," uzsver viņa.

Uzreiz pēc izskanējušajām apsūdzībām situāciju metās komentēt nevis pats Strūbergs, bet viņa pārstāvētā grupa "Singapūras satīns". "Atbildot uz internetā nesen publicētajiem nepatiesajiem apgalvojumiem, mēs esam stingri PRET jebkāda veida vardarbību, tieši tāpat kā mēs esam stingri PRET apmelošanu un nepatiesas informācijas izplatīšanu. Mēs esam ļoti, ļoti pārsteigti par šo mirkļa emociju uzplūdumu, kas radies no privātas ģimenes lietas, un mums kā draugiem ir ļoti žēl, ka tā vietā, lai civilizētā veidā atrisinātu šķiršanos, notiek vienkārši publiska apmelošana. Mēs ceram, ka abas puses atradīs veidu, kā situāciju atrisināt cieņpilnā veidā bez maldīga naratīva izplatīšanas. Šķiršanās nekad nav skaistas, taču tām nav jābūt neglītām."

Kristaps Strūbergs
Kristaps Strūbergs Foto: F64

Pēc šī grupas paziņojuma Latvijas Radio 5 - Pieci.lv uz laiku pārtrauca ēterā atskaņot grupas dziesmas, savukārt pats Strūbergs noraidīja Rosickas apgalvojumus.

"Ceru, ka esat gatavi uzklausīt arī mani. Pirmkārt, ar tīru sirdsapziņu varu viennozīmīgi apgalvot:

nekad neesmu ne sitis vai kā citādi fiziski aizskāris ne savu sievu, ne kādu citu sievieti.

Nekad. Protams, tas ir mans vārds pret otras puses vārdu. Taču gan savā, gan līdzcilvēku priekšā man nav, par ko kaunēties. ES TO NEESMU DARĪJIS! Un es nevaru taisnoties vai skaidroties par to, ko neesmu darījis.

Otrkārt, jā, mūsu ģimenē notiek šķiršanās process, taču tas nav bijis un nav saistīts ar vardarbību. Un mana vislielākā vēlme bija izšķirties mierīgi, civilizēti, bez dusmām, naida un šāda veida paņēmieniem. Mums ir kopīgi bērni, kurus vēlos audzināt arī es. Un patiesībā tieši tas arī ir vissvarīgākais.

Treškārt, visa šī man ne gribētā, ne arī pelnītā skandāla sakarā esmu pārliecinājies:

"linča tiesa" sit augstu vilni, ne iedziļinoties, ne mēģinot noskaidrot, kas un kāpēc īsti ir noticis.

Varu tikai piekrist: "tvitera" tiesai nevajag patiesību, bet vajag vainīgo. Un tagad par to esmu kļuvis es. Jebkas, ko es teikšu, tiks "piedzīts" atbilstoši vajadzībai, jo vainīgais taču jau tāpat zināms. Man nekad dzīvē nebūtu varējis ienākt prātā, ka šādā skandālā varētu būt ierauts tieši es. Taču es saprotu, kāpēc manas sievas tviterī publiskotā ziņa ir izraisījusi tādu rezonansi, jo vardarbība ģimenē, vardarbība pret sievietēm ir ārkārtīgi sāpīga, jūtīga un sabiedrībā ļoti apspriesta tēma. Līdz šim, lasot par to medijos, varēju šausmināties - ak, vai tiešām kaut kur notiek arī tā... Bet tagad jau pats esmu kļuvis par publiski pasludinātu vainīgo. Tomēr ir netaisnīgi uzklausīt tikai vienas puses viedokli, un pēc tā gandrīz burtiskā nozīmē "emocionāli sist krustā" cilvēku. Tāpēc uzskatu pat pienākumu paust arī savu viedokli.

Šobrīd - ņemot vērā šī skandāla lielo rezonansi - ir jāiet pilnīgi oficiāls ceļš patiesības noskaidrošanai. Un to es arī iešu.

Tāpēc no manas puses vairāk nebūs nekādu publiski skaidrojumu un diskusiju. Savu viedokli šodien esmu paudis. Un paldies tiem, kas tomēr vēlējās uzklausīt arī mani."

14. maija LTV raidījums "Panorāma" vēstīja, ka Valsts policija un arī Rīgas pašvaldības policija uz pāra dzīvesvietu braukusi ne mazāk kā trīs reizes vairāku gadu laikā.

Viens no izsaukumiem reģistrēts 2018. gada nogalē. Šogad Valsts policija uz izsaukumiem par iespējamu vardarbību braukusi divreiz – pirmoreiz 18. martā.

"Man tika sists pa galvu. Ja par emocionālo vardarbību būtu redzami zilumi, es būtu viens liels, staigājošs zilums. Un es nevaru pierādīt," raidījumam stāstīja Mairita, uz ko drīz vien sociālajos tīklos sekoja arī Strūberga atbilde:

"Es nekad, NEKAD neesmu iesitis Mairitai, vēl jo vairāk viņu kaut kā citādi fiziski ietekmējis. Un jebkurš žurnālists, kas man tagad lūdz kaut ko "komentēt", var droši saņemt tikai šo atbildi: kādiem citādiem vārdiem tas vēl jāpasaka?"

Tiesa, mūziķis nenoliedza, ka "ir bijusi policijas iejaukšanās ģimenes konfliktā". "Taču tas diemžēl arī ir vienīgais patiesais fakts manas bijušās dzīvesbiedres uzrunā – jo cietusī šajā situācijā nebūt nebija viņa."

Ja esi vardarbīgās attiecībās, meklē diennakts palīdzību centrā ''Skalbes'' (tālr. 67222922), centrā ''Marta'' (67378539) , ''Dardedze'' (67600685 vai 29556680) vai vērsies Valsts policijā!

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu