37 gadu vecumā bojā gājis aktieris Gaspārs Ulī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Gaspārs Ulī
Gaspārs Ulī Foto: Reuters / Scanpix

37 gadu vecumā, slēpošanas laikā gūstot galvas traumu, bojā gājis franču kinoaktieris Gaspārs Ulī (Gaspard Ulliel), trešdien vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Kā ziņu aģentūrai apstiprināja aktiera piederīgie, nāvējošo traumu viņš guva, slēpojot kalnos Sevojas reģionā. Otrdien aktieris kalnos sadūrās ar citu slēpotāju. Pēc negadījuma Ulī nonāca slimnīcā Grenoblē, bet ārstiem neizdevās viņu glābt. Aktieris mūžībā devās trešdien, 19. janvārī.

Otrs slēpotājs, kurš bija iesaistīts incidentā, netika nogādāts slimnīcā, norāda BBC. Par notikušo sākta izmeklēšana.

BBC uzsver, ka Ulī bija viens no zināmākajiem savas paaudzes franču aktieriem. Viņam tika piešķirta loma "Marvel" jaunajā seriālā "Moon Knight", kas nonāks uz kino ekrāniem drīzumā.

Ulī atveidojis modes leģendu Īvsu Senlorānu biogrāfiskajā filmā "Saint Laurent" (2014), viņš bija Hanibals Lekters filmā "Hannibal Rising" (2007), kā arī Ulī atveidoja nāvējoši slimu rakstnieku filmā "It's Only the End of the World" ("Tas ir tikai pasaules gals") (2016).

Viņš tika piecas reizes nominēts prestižajai Francijas kino godalgai – "Cēzara" balvai. Prestižo balvu viņš ieguvis divas reizes – 2005. gadā kā daudzsološākais jaunais aktieris, bet 2017. gadā kā labākais aktieris filmā "Tas ir tikai pasaules gals".

Kā ziņo BBC, Ulī naudu pelnīja ne tikai kā aktieris, bet viņš bija arī modelis.

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu