RIBOCA izziņo trešās biennāles nosaukumu, dalībniekus un norises vietas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Evita Vasiļjeva, Kolāža, 2022. Digitāla skice. Tiesības: māksliniece, 3. Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles pasūtījums
Evita Vasiļjeva, Kolāža, 2022. Digitāla skice. Tiesības: māksliniece, 3. Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles pasūtījums Foto: publicitātes

No 15. jūlija līdz 2. oktobrim norisināsies trešā Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle (RIBOCA3) kuratora Renē Bloka mākslinieciskajā vadībā, informēja biennāles rīkotāju pārstāve Krista Luīze Priedīte.

Biennālei dots nosaukums "Cieņas vingrinājumi" jeb "Exercises in Respect". Savukārt galvenajā norises vietā, Andrejsalā, būs aplūkojami 63 mākslinieku darbi.

Priedīte skaidroja, ka mākslinieku redzējums kā izstādes konceptuālais sākumpunkts ļauj RIBOCA3 izstādes veidošanu pozicionēt kā telpu eksperimentālām izpausmēm, kas brīvas no iepriekš pieņemtām idejām. Paredzēts, ka biennālē redzamie darbi izstādes kontekstā funkcionēs paši par sevi, iedvesmojot diskusijām, kas nav pakļautas izstādes tematam.

Pēc biennāles rīkotāju pārstāves paustā, nosaukums "Cieņas vingrinājumi" uzsver ideju, ka katrs mākslas darbs uzlūkojams atsevišķi, taču vienlaikus tie visi kopā iederas biennāles konceptā un kontekstā.

Arī 2022. gadā biennāles galvenā norises vieta būs Andrejsalas vairāk nekā 20 hektārus plašajā teritorijā, kur agrāk atradusies tirdzniecības osta. Priedīte atzīmēja, ka vide, kurā vienkopus sadzīvo pamesta spēkstacija, osta, graudu glabātuves, pļavas, angāri un citi industriālas arhitektūras elementi, kalpojusi par Bloka iedvesmas avotu, izvēloties izstādes dalībniekus:

Otra biennāles norises vieta būs Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (DMDM) Vecrīgā. Tajā tiks izstādītas 38 starptautiski atzītu mākslinieku grafikas, kas agrāk radītas Bloka kūrētajām biennālēm Hamburgā 1985.gadā, Sidnejā 1990. gadā, Stambulā 1995. gadā un Cetiņē 2004. gadā. Šajā izstādē būs pārstāvēti arī daži no RIBOCA3 galvenās izstādes dalībniekiem.

Priedīte pavēstīja, ka vairāk nekā puse no darbiem, kas tiks izstādīti galvenajā izstādē, būs jaunradīti - iedvesmojoties no pilsētas sociālajiem un vēsturiskajiem kontekstiem.

Foto: RIBOCA2 mākslinieciskās koncepcijas izziņošana Venēcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu