Jubilejas Liepājas zvaigžņu festivālā mirdzēs latviešu un ārvalstu zvaigznes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Albion Quartet"
"Albion Quartet" Foto: publicitātes

Liepājā no 4. marta līdz 12. martam norisināsies 30. Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) rīkotais Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls, kas šogad pavasara mūzikas svētkos Liepājā piecos koncertos pulcēs dažādu žanru mūziķus, un gaidāmi arī skaņdarbu pirmatskaņojumi.

Kā informēja orķestra pārstāvis Dzintars Hmieļevskis, 4. martā plkst.19 festivāla jubileju uz koncertzāles "Lielais dzintars" lielās skatuves atklās LSO, kas kopā ar tādiem solistiem kā ērģelniece Iveta Apkalna, pianists Reinis Zariņš un flautiste Dita Krenberga pirmatskaņos Artura Maskata Trīskāršo koncertu "Bērnības baznīcu vitrāžas un vasaras taureņi".

Gunta Kuzmas diriģētajā programmā skanēs arī Johana Sebastiāna Baha Klavierkoncerts, Franka Martēna Balāde flautai, kā arī Paula Hindemita Kamermūzika ērģelēm.

5. martā plkst.18 uz festivāla skatuves koncertzālē "Lielais dzintars" kāps Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, kas Andra Pogas vadībā kopā ar vijolnieci Baibu Skridi atskaņos Johannesa Brāmsa Vijolkoncertu. Šis koncerts būs īpašs arī ar to, ka tajā pirmatskaņojumu piedzīvos Andra Dzenīša Simfonija, norādīja Hmieļevskis.

Vijolniece Baiba Skride
Vijolniece Baiba Skride Foto: LETA

Savukārt 6. martā plkst.18 festivālā gaidāms klaviermūzikas vakars. Ar Kloda Debisī Prelūdijām un Hektora Berlioza "Fantastisko" simfoniju Ferenca Lista klavieru transkripcijā publiku priecēs krievu pianists Aleksandrs Meļņikovs.

10. martā plkst.19 ar koncertprogrammu Dzintara Jurgelaiša vārdā nosauktajā "Lielā dzintara" kamerzālē viesosies britu stīgu kvartets "Albion Quartet". Koncertā skanēs gan Ludviga van Bēthovena, gan Antonīna Dvoržāka, gan arī Jāzepa Vītola mūzika.

12. martā plkst.18 pie LSO diriģenta pults stāsies Gintars Rinkevičs, un jubilejas festivāla noslēgumā izskanēs opermūzikas programma no pasaulē slavenāko operu komponistu repertuāra, tostarp Džuzepes Verdi, Žorža Bizē, Kamila Sensānsa un citu komponistu skaņdarbiem.

Hmieļevskis norādīja, ka Liepājas Starptautisko zvaigžņu festivālu savulaik kā Starptautisko Pianisma zvaigžņu festivālu 1993.gadā aizsāka LSO bijušais mākslinieciskais vadītājs Imants Resnis. Festivālā uzstājušies ap 200 pianisti no visas pasaules. Kopš 2016. gada, kad LSO iemājoja koncertzālē "Lielais dzintars", festivāls pārdzimis plašākā formātā, piesaistot gan pianistus, gan arī dziedātājus un citu instrumentu virtuozus.

Biļetes uz festivāla koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs vai interneta vietnē "bilesuparadize.lv".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu