Transpersona Madara pēc dzimuma maiņas operācijas: Rezultāts šobrīd nav skatāms cilvēkiem ar vāju nervu sistēmu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Madara Marta Šterna
Madara Marta Šterna Foto: F64, Madaras Martas privātais arhīvs

TV3 šovā "Operācija: Jauna dzīve" iepazītā transpersona Madara Marta Šterna nesen Taizemē veica dzimuma maiņas operāciju. Nu viņa izdevumam "Privātā Dzīve" atklāj, kā jūtas jaunajā veidolā.

38 gadus vecā Madara atklāja, ka kopumā dzimuma maiņas process viņai izmaksājis apmēram 20 tūkstošus eiro.

"Šī summa vēl aug, jo jāpavada Taizemē vairāk nekā mēnesis. Taču izjūtas ir neaprakstāmas. Kopš pamodos no anestēzijas, nespēju nepriecāties. Kaut gan šobrīd vēl esmu uz opioīdiem, lai man nesāpētu, sāpes tomēr ir jūtamas. Atlabšana notikusi jau tiktāl, ka noņemtas virspusējās saites, kas mazina diskomfortu.

Rezultāts šobrīd nav skatāms cilvēkiem ar vāju nervu sistēmu," izdevumam "Privātā Dzīve" atklāj Madara. 

Viņa skaidro, ka operāciju veikusi savas labsajūtas dēļ. "Lai varu doties uz pludmali un vairs nevajadzētu mocīties, slēpjot to, kā sievietēm nav. Tas viss tādēļ, lai man būtu ērti – nebūtu katru dienu jāpārkāpj sajūtai, ka jāpieskaras tam, lai nomazgātos. Nebūtu tas katru rītu jāiekārto tā, lai maksimāli izskatītos, ka tā nemaz nav. Reizēm tas viss jau pēc pāris stundām pārvēršas agonijā dažādu kustību dēļ, kas liek tam iziet no vietas," atklāta ir Madara.

Jau vēstīts, ka Madara pērnā gada maijā sāka ziedojumu vākšanas kampaņu dzimuma maiņas operācijai.

Madara, kura piedzima kā vīrietis, 2019. gada nogalē sāka hormonālo terapiju pilnā apjomā un jau 2020. gada pavasarī ieguva oficiālu diagnozi, lai veiktu daļēju dzimuma maiņu, kas sākās ar vārda nomaiņu.

Foto: šovā "Operācija: Jauna dzīve" iepazītā Madara Marta

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu