Uz lielā ekrāna franču kino dīva Žiljeta Binoša filmā "Starp divām pasaulēm"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Žiljeta Binoša
Žiljeta Binoša Foto: kadrs no filmas

Uz lielā ekrāna "Splendid Palace" un citos kinoteātros no 4. februāra nonāk franču filma "Starp divām pasaulēm", kurā galveno lomu atveido Francijas kino zvaigzne Žiljeta Binoša (Juliette Binoche).

Filmas režisors un scenārija autors ir Emanuels Karrē (Emmanuel Carrère), kurš izmantojis franču žurnālistes Floransas Obenā 2010. gada populārzinātnisko bestselleru "Le Quai de Ouistreham" (angliski runājošā pasaulē pazīstams ar nosaukumu "The night cleaner").

Sižets: Slavena rakstniece (Binoša) iekārtojas darbā par apkopēju Ziemeļfrancijas mazpilsētā, lai savāktu materiālu savai jaunajai grāmatai. Drīz viņa sev atklāj pasauli, kuras iemītnieki pārējai sabiedrībai ir "neredzami" un kuriem ir no svara katrs nopelnītais un iztērētais eiro.

Galvenās lomas atveidotāja ir meistarīgā franču aktrise Žiljeta Binoša (57), bet viņas partneri ir neprofesionāli aktieri - Elēna Lambēra, Luīza Pocika, kuri filmā tēlo paši sevi, kas piešķir filmai izteiktu dokumentalitātes sajūtu.

Filmas vēstījums par sociālo nevienlīdzību un darba spēka problēmām Francijas ziemeļu ostas pilsētā Ouistreham ir aktuāls ļoti daudzās pasaules valstīs. Galvenais jautājums ir par cilvēcību - cik vienkāršs, tik sarežģīts: kā viena sociālā slāņa pārstāvis var izprast otru? Vai izliekoties un noklusējot patiesību? Kur ir robeža starp personīgu iedvesmas meklēšanu un klaju ekspluatāciju?

Filmas reklāmas rullītis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu