Aktieris Zāle turpina cīņu ar Dailes teātri. Rīgas apgabaltiesa daļēji apmierina viņa prasību (2)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Zāle
Kaspars Zāle Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pretēji pirmās instances tiesas spriedumam Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģija 28. janvārī nosprieda daļēji apmierināt aktiera Kaspara Zāles prasību pret "Dailes teātri" par darba devēja uzteikuma atzīšanu par spēkā neesošu, atjaunošanu darbā, vidējās izpeļņas un morālā kaitējuma atlīdzības piedziņu, darba līguma punkta atzīšanu par spēkā neesošu un darba līguma atzīšanu par noslēgtu uz nenoteiktu laiku, informēja tiesā.

Tiesa atzina par spēkā neesošu darba līguma uzteikumu Kasparam Zālem, un nospriests atjaunot Zāli "Dailes teātrī". No "Dailes teātra" par labu Zālem nospriests piedzīt vidējo izpeļņu par darba piespiedu kavējuma laiku, ieturot likumā noteiktos nodokļus.

Tiesa noteica, ka spriedums daļā par Zāles atjaunošanu darbā "Dailes teātris" un daļā par vidējās izpeļņas par darba piespiedu kavējuma laiku piedziņu izpildāms nekavējoties. Par laiku līdz sprieduma izpildei Zālem noteiktas tiesības saņemt no "Dailes teātra" likumiskos 6% gadā no ar spriedumu piedzītās, bet nesamaksātās summas.

Bez tam no atbildētāja par labu Zālem piedzīti ar lietas vešanu saistītie izdevumi, kā arī morālā kaitējuma atlīdzība 950 eiro, taču

Zāles prasība daļā par atlīdzības par morālā kaitējuma piedziņu 3800 eiro apmērā piedziņu noraidīta.

Spriedumu kasācijas kārtībā var pārsūdzēt 30 dienu laikā. Daļā, kurā nav noteikta sprieduma nekavējoša izpilde, teātrim noteikts termiņš tiesas sprieduma labprātīgai izpildei desmit dienas no sprieduma spēkā stāšanās dienas.

Zāle savā pieteikumā tiesai prasīja darba devēja uzteikuma atzīšanu par spēkā neesošu, atlīdzības par darba piespiedu kavējumu un morālā kaitējuma piedziņu. Tāpat pieteikumā Zāle prasa darba līguma punkta atzīšanu par spēkā neesošu, darba līguma atzīšanu par noslēgtu uz nenoteiktu laiku.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 2. jūnijā ir nolēmusi izbeigt tiesvedību Dailes teātra un Zāles strīdā par darba tiesisko attiecību izbeigšanu. Šo tiesvedību bija rosinājis Dailes teātris, ceļot prasību pret Zāli par darba tiesisko attiecību izbeigšanu.

Kaspars Zāle
Kaspars Zāle Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pavisam starp aktieri un teātri tiesvedības tika sāktas trīs lietās.

Otrajā lietā, kurā Zāle tiesājas ar Dailes teātri par darba devēja uzteikuma atzīšanu par spēkā neesošu un atjaunošanu darbā, tika iesniegts lūgums par tiesvedības apturēšanu līdz likumiskā spēkā stāties tiesas lēmums trešajā tiesvedībā starp aktieri un Dailes teātri, kura pašlaik atrodas Rīgas apgabaltiesā.

Lietas izskatīšana tiks turpināta, kad spriedums trešajā lietā starp aktieri un teātri stāsies spēkā.

Savukārt šajā trešajā lietā Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 23.martā lēma pilnībā noraidīt Zāles prasību pret Dailes teātri par darba devēja uzteikuma atzīšanu par spēkā neesošu, atjaunošanu darbā, vidējās izpeļņas un morālā kaitējuma atlīdzināšanu, darba līguma punkta atzīšanu par spēkā neesošu un darba līguma atzīšanu par noslēgtu uz nenoteiktu laiku.

Zāle par šo lēmumu iesniedza sūdzību un to 28. janvārī izskatīja Rīgas apgabaltiesa.

Jau vēstīts, ka teātris pagājušajā gadā pārtrauca darba attiecības ar aktieriem Zāli, Sarmīti Rubuli, Mārtiņu Poču, Aiju Dzērvi un Ivaru Auziņu. Zāle sākotnēji panāca atjaunošanu darbā, taču vēlāk atkal bija spiests teātri pamest.

Dailes teātra vadītājs Juris Žagars pērn preses konferencē informēja, ka teātrī tiek veikta reorganizācija personālsastāvā. Viņš uzsvēra, ka izmaiņas nav būtiskas, bet pietiekami svarīgas, lai Dailes teātris strādātu ekonomiskāk un efektīvāk.

Dailes teātris vēl lems par turpmāko tiesvedībā ar aktieri Kasparu Zāli

Dailes teātris šodien ir saņēmis Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijas spriedumu un patlaban ar to iepazīstas, lai lemtu par turpmāko rīcību tiesvedībā ar aktieru Kasparu Zāli.

Kā norādīja teātrī, plašākus komentārus Dailes teātris sniegs pēc tiesvedības beigām.

Dailes teātrī arī uzsvēra, ka teātrim ar Zāli notiek vairākas tiesvedības par darba līguma normu pārkāpumiem, kas nav apvienotas vienā lietā. Pirmais spriedums ir tikai vienā no lietām.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu