Kaspars Zāle par piedzīto naudu no Dailes teātra nomaksājis ātros kredītus (8)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Zāle
Kaspars Zāle Foto: Jānis Škapars/TVNET

3. februārī kļuva zināms, ka Rīgas apgabaltiesa ir apmierinājusi aktiera Kaspara Zāles prasību par atjaunošanu darbā Dailes teātrī un piespriedusi piedzīt no Dailes teātra par labu Zālem 16 178 eiro. Izdevumam "Privātā Dzīve" aktieris komentējis uzvaru šajā lietā.

"Spriedums tika pasludināts 28. janvārī, kas bija piektdiena, un jau pirmdien manā kontā ienāca nauda," izdevumam "Privātā Dzīve" atklāj Zāle. 

Rīgas apgabaltiesa sprieda, ka darba algas piedziņa 12 378,31 eiro apmērā izpildāma nekavējoties.

"Novelkot nodokļus, uz rokas saņēmu ap 8000 eiro. Man bija jānomaksā vairāki ātrie kredīti," atzina Zāle, atklājot, ka pa par atlikušo naudu – aptuveni 3000 eiro – viņš plāno nokārtot autovadītāja tiesības.

Zāle ir atgriezies darbā Dailes teātrī un saņēmis darba algas samaksu par laiku, kamēr noritēja tiesvedība. Aktierim vēl neesot samaksāta nauda par morālo kaitējumu, kas pēc nodokļu nomaksas būšot vien 600 eiro.

Jau vēstīts, ka teātris 2020. gadā pārtrauca darba attiecības ar aktieriem Zāli, Sarmīti Rubuli, Mārtiņu Poču, Aiju Dzērvi un Ivaru Auziņu. Vienlaikus teātris darbā pieņēma jaunos aktierus Kārli Arnoldu Avotu un Tomu Veličko. Tāpat teātrim pievienojās Valmieras Drāmas teātra aktieris Imants Strads. Zāle sākotnēji panāca atjaunošanu darbā, taču vēlāk atkal bija spiests teātri pamest. 

Dailes teātra vadītājs Juris Žagars tolaik preses konferencē informēja, ka teātrī tiek veikta reorganizācija personālsastāvā. Viņš uzsvēra, ka izmaiņas nav būtiskas, bet pietiekami svarīgas, lai Dailes teātris strādātu ekonomiskāk un efektīvāk.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu