"Man tas nav joks." Aminata skaidro lēmumu atkārtoti piedalīties Eirovīzijā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LTV/ Lauris Vīksne

Dziedātāja Aminata 2015. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā ieguva 6. vietu, kas ir ceturtais visu laiku labākais Latvijas rezultāts Eirovīzijas vēsturē. Nu dziedātāja ir apņēmības pilna otrreiz pārstāvēt Latviju konkursā.

"Man jautā - kāpēc nolēmi vēlreiz piedalīties "Supernovā"? Jāsaka, ka šis lēmums nebija viegls, un, lai to pieņemtu, bija jātiek pāri vairākām bailēm - bailēm nekad vairs neuzrakstīt dziesmu, kas būs labāka nekā "Love Injected", bailēm iegūt sliktāku rezultātu nekā iepriekš. Bet! Tomēr vislielākās bailes bija nepamēģināt, palaist šo iespēju garām un pēc tam nožēlot!" ierakstā atklāj Aminata.

Viņa turpina: "Cilvēkiem ir dažāda attieksme pret Eirovīziju. Daudzi to neuztver nopietni. Tomēr, lai vai kā, man personīgi tā ir iespēja! 

Iespēja tikt tuvāk savam lielajam sapnim! Man tas nav joks.

Tas ir veids, kā nokļūt tur, kur es vēlos būt."

Viņa atskatās uz iepriekšējo dalību konkursā 2015. gadā. "Saprotu, ka 2015. gadā, manā iepriekšējajā dalībā Eirovīzijā, man tik ļoti pietrūka pieredzes, zināšanu un komandas, kas varētu man ieteikt, kā labāk kustēties uz priekšu, ko darīt… Es pilnīgi neko nesapratu…" atklāj dziedātāja, piebilstot, ka nav pat zinājusi, kas ir ierakstu kompānija.

"Pieļāvu daudz kļūdu, laidu garām daudz iespēju…"

Aminata uzskata, ka šodien mūzikas industrija ir mainījusies, un šobrīd aizsniegt klausītāju pāri okeānam ir kļuvis daudz reālāk. "Tagad man ir gan pieredze, gan komanda, gan zināšanas. Gan arī īstā dziesma, kādu es vairs neticēju, ka spēju uzrakstīt. Man ir kļuvis skaidrāks, kas es esmu un kā varētu attīstīties, un esmu gatava izmantot katru doto iespēju! Šī lielā sapņa dēļ esmu gatava mēģināt vēlreiz. Iziet cauri kritikai, iespējams, neveiksmei…

Mans sapnis ir tā vērts," atklāj Aminata. 

Atgādinām, ka Aminata neilgi pirms Eirovīzijas nacionālās atlases pusfināla vietnē "Instagram" paziņoja, ka inficējusies ar Covid-19, kā rezultātā viņa Latvijas Eirovīzijas dziesmu atlases konkursa "Supernova" pusfinālā startēja attālināti. Neraugoties uz to, viņa saņēma gan skatītāju, gan žūrijas atzinību un ierindojās starp 11 finālistiem.

Jau ziņots, 12. februārī par iespēju pārstāvēt Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā sacentīsies mūziķi Aminata, "Bermudu divstūris", "Bujāns", "Citi zēni", Elīna Gluzunova, "Inspo", Linda Rušeniece, Miks Dukurs, "Mēs jūs mīlam", Raum un Miks Galvanovskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu