Sabiedrība tiek aicināta ziedot operdziedātāja Samsona Izjumova veselības atjaunošanai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Samsons Izjumovs
Samsons Izjumovs Foto: Jānis Deinats

Latvijas Nacionālās operas fonds aicina atbalstīt latviešu operdziedātāju Samsonu Izjumovu, ziedojot viņa veselības atjaunošanai. Mākslinieks skatuvei ir veltījis vairāk nekā 50 mūža gadus. Viņa sniegums šogad ir novērtēts ar Lielo mūzikas balvu par mūža ieguldījumu.

Šobrīd Samsonam ir nepieciešama labās ceļa locītavas endoprotezēšana un rehabilitācija pēc operācijas, lai atgūtu pilnvērtīgu kustību spēju. Operācijas izmaksas ir aptuveni 4000 eur, tā tiks veikta Rīgas 1. slimnīcā. 

Ziedot iespējams, veicot pārskaitījumu uz Latvijas Nacionālās operas fonda kontu, maksājuma mērķī norādot: ziedojums Samsonam Izjumovam. Visi savāktie līdzekļi tiks novirzīti mākslinieka veselības atgūšanai. Ja ziedotā summa būs lielāka – atlikušie līdzekļi tiks novirzīti citu LNOB mākslinieku veselības atbalstam.

Rekvizīti: Latvijas Nacionālās operas fonds Reģ.Nr.40008029080 Banka: AS "Swedbank" SWIFT: HABA LV22 Konta Nr.: LV64HABA000140J033884

Par fondu

Latvijas Nacionālās operas fonds darbojas jau teju 25 gadus. Tajā apvienojušies mūzikas mīļotāji un interesenti, kuri vēlas piedalīties Latvijas Nacionālās operas un Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskajā izaugsmē, kopīgiem spēkiem atbalstot iestudējumu tapšanu un citus notikumus, kas saistīti ar Latvijas Nacionālo operu un baletu. Fonds jau iepriekš ir atbalstījis vairāku mākslinieku, tai skaitā Genādija Gorbaņova, Kārļa Cīruļa, Donata Rudzīša u.c. veselības rehabilitāciju.

Samsons Izjumovs

Samsons Izjumovs ir Latvijas Nacionālās operas solists kopš 1978. gada. Viņa plašajā repertuārā ir tādas galvenās baritona lomas kā Nabuko, Rigoleto, Makbets, Skarpija, Jevgeņijs Oņegins, Tomskis, Šarpless, Amonasro, Poza, Renato jeb grāfs Ankarstrēms, Žoržs Žermons, Boriss Izmailovs, Aļeko, Dēmons un citas, solo partijas Mocarta, Verdi, Forē rekviēmos, Brāmsa Vācu rekviēmā, Orfa Carmina Burana, plašs dziesmu repertuārs u. c. Samsons Izjumovs ir Lielās mūzikas balvas laureāts (1996) par Skarpijas lomu Dž. Pučīni operā Toska, titullomu Dž. Verdi operā Nabuko un izcilu sniegumu agrāk iestudētajās lomās (Rigoleto, Žoržs Žermons), kā arī Aldara Starptautiskās Gada balvas laureāts (1997). 2010. gadā Samsonam Izjumovam piešķirts Triju zvaigžņu ordenis. Viņš saņēmis Latvijas Gāzes Gada balvu Operai (2015) par ieguldīto mūža darbu LNO mākslinieciskajā jomā.

Dziedātājs absolvējis Latvijas Valsts konservatorijas (tagad Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas) Vokālo nodaļu prof. Gurija Antipova klasē (1979). Ar panākumiem piedalījies vairākos starptautiskos vokālistu konkursos, tostarp Georga Otsa starptautiskajā vokālistu konkursā Tallinā 1985. gadā, kur ieguvis 1. vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu