"Mums ir svarīgi, lai valsts iestājas par mūsu ģimeni!" Kašers Valentīndienā dalās ar emocionālu ierakstu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Kašers un Jānis
Kašers un Jānis Foto: Artūrs Martinovs

Multimākslinieks Kašers (īstajā vārdā Kaspars Blūms-Blūmanis Miņins), kurš pagājušā gada vasarā Dānijā mija gredzenus ar mīļoto vīrieti, fitnesa treneri Jāni Miņinu, Visu mīlētāju dienā aicina iestāties par visām Latvijas ģimenēm. 

2021. gada 16. jūnijā Dānijā par precētu pāri kļuva multimākslinieks Kašers un viņa mīļotais Jānis Miņins. Visu mīlētāju dienā vietnē "Instagram" Kašers publicēja ierakstu, kurā sīkāk paskaidroja, ar kādiem šķēršļiem sastapies savas laulības oficiālās noformēšanas ceļā. 

"Esam 1 no 26 pāriem, kuri Administratīvajā tiesā iesniedza pieteikumu un lūdzām tiesu atzīt mūs par ģimeni. 23 gadījumos, arī mūsu, lietas jau ierosinātas. Kā atbildētājs lietā nozīmēts Ministru kabinets, kuram tiesa ir uzdevusi sniegt paskaidrojumus.

Administratīvajā tiesā mēs un citi pāri vērsāmies ar lūgumu tapt "juridiski redzamas" valsts priekšā, nodrošinot vismaz "minimālu aizsardzību".

Kopumā ir tiesā iesniegtas 26 lietas un četras lietas vēl ir sagatavošanā," raksta Kašers. 

Viņš skaidro, ka katra pāra stāsts ir ļoti personisks un individuāls - vieni reģistrējuši savas attiecības citā Eiropas Savienības valstī, citu ģimenēs aug bērni, kā arī pāri, kuri kopā dzīvo jau vārākus gadu desmitus.

"Tiesā vērsāmies pēc 2021. gada decembra Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departamenta lēmuma par pagaidu kārtību, kādā viendzimuma pāri varēs reģistrēt savas attiecības – vēršoties Administratīvajā tiesā ar pieteikumu, lūdzot tiesu ar spriedumu konstatēt, vai personu attiecības ir atzīstamas par ģimenes attiecībām Satversmes 110. panta izpratnē. Satversmes tiesa savos spriedumos iepriekš ir norādījusi, ka Satversmes 110. pants uzliek likumdevējam pienākumu nodrošināt viendzimuma pāru ģimeņu juridisko aizsardzību, kas ietver arī pienākumu likumdevējam izstrādāt atbilstošu regulējumu. Jāuzsver, ka divu Satversmes tiesas spriedumu, kuros lemts par viendzimuma pāru tiesisko atzīšanu, izpildes termiņš ir noteikts šī gada 1. jūnijs.

Mums ir svarīgi, lai valsts iestājas par mūsu ģimeni un visām Latvijas ģimenēm.

Mūsu savienība balstās uz mīlestību, abpusēju cieņu, rūpēm vienam pret otru, sapratni un atbalstu. Mēs vēlamies, lai valsts atzīst arī mūsu ģimeni, nodrošinot ģimenes tiesisko aizsardzību," raksta Kašers. 

Nobeigumā viņš pateicas visiem, kas viņu un Jāni atbalstījuši šajā ceļā. 

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu