Dziesmu un deju svētku izpilddirektores amatā stāsies Daina Markova (2)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Lūka/LETA

Konkursā par XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku izpilddirektori izraudzīta Daina Markova, tā informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) pārstāve Linda Ertmane.

LNKC skatījumā, Markovai ir pieredze liela mēroga projektu un pasākumu vadībā, ilggadēja pieredze komandas darba plānošanā un vadībā, kā arī sadarbības pieredze ar valsts un pašvaldības iestādēm. Vairāk nekā 20 gadus viņa strādājusi VSIA "Latvijas Televīzija" un no 2013. gada līdz 2019. gadam bijusi VSIA "Latvijas Nacionālā opera un balets" valdes locekle.

Markova darbu LNKC sāks 1.martā.

Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku rīkotājs LNKC konkursu svētku izpilddirektora amatam izsludināja 2021.gada decembrī un kopā saņēma septiņus pretendentu pieteikumus. Konkurss norisinājās trīs kārtās - pirmajā, saskaņā ar nolikumu, tika veikta dalībnieku atlase, vērtējot iesniegtos pieteikumus. Otrā kārta bija daļēji strukturēta intervija, kurā pretendentiem bija iespēja prezentēt savu redzējumu, savukārt trešajā kārtā tika vērtētas pretendentu kompetences un veikts personības tests.

Pretendentu atbilstību svētku izpilddirektora amatam izvērtēja LNKC izveidota komisija.

Tās sastāvā darbojās komisijas priekšsēdētāja, Kultūras ministrijas valsts sekretāre Dace Vilsone, LNKC direktore Signe Pujāte, Dziesmu un deju svētku padomes koru nozares pārstāvis Mārtiņš Klišāns, Dziesmu un deju svētku padomes deju nozares pārstāve Zanda Mūrniece, Rīgas valstspilsētas pašvaldības Ziemeļrīgas kultūras apvienības direktore, Latvijas Kultūras darbinieku biedrības valdes locekle Liene Kubiļus un UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāre Baiba Moļņika.

Vispārējos latviešu Dziesmu un deju svētkos piedalās tautas mākslas kolektīvi - kori, deju kolektīvi, pūtēju orķestri, koklētāju ansambļi, vokālie ansambļi, amatierteātri, folkloras kopas, tautas mūzikas ansambļi, tautas lietišķās mākslas studijas - no visām 43 Latvijas pašvaldībām, kā arī Latvijas diasporas kolektīvi. 40 000 tūkstoši dalībnieki padara Dziesmu un deju svētkus par Latvijas vērienīgāko publisko pasākumu.

XVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki notiks no 2023.gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu