Par atbalstu kara noziedzniekam Putinam Minhenes mērs atlaiž diriģentu Gergijevu (3)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Lita Krone/LETA

Minhenes mērs no amata atbrīvojis Minhenes Filharmonijas orķestra galveno diriģentu Krievijas pilsoni Valēriju Gergijevu, kuram ir ciešas saites ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Iepriekš mērs paziņoja, ka atbrīvos Gergijevu, jo viņš paudis klaju atbalstu kara noziedzniekam Putinam.

"Esmu Valērijam Gergijevam skaidri paudis savu attieksmi un aicinājis viņu viennozīmīgi un nekļūdīgi distancēties no agresijas kara, kuru Putins īsteno pret Ukrainu un īpaši pret mūsu partnerpilsētu Kijevu," pirms pāris dienām pavēstīja mērs Dīters Reiters.

"Ja Gergijevs līdz pirmdienai nebūs paudis skaidru pozīciju, viņš nevarēs palikt mūsu filharmoniķu galvenā diriģenta amatā,"

piebilda Vācijas pilsētas mērs.

Otrdien Reiters paziņoja, ka Gergijevs ar tādu paziņojumu nav nācis klajā, tādēļ tiek atbrīvots no Minhenes filharmoniķu galvenā diriģenta amata.

68 gadus vecais Gergijevs Minhenes Filharmonijas orķestra galvenā diriģenta amatā ir kopš 2015. gada.

Viņa atbalsts Putinam ir kritizēts arī agrāk. 2014. gadā viņš parakstīja mākslinieku un kultūras darbinieku paziņojumu Krievijas īstenotās Ukrainas Krimas pussalas aneksijas atbalstam.

Foto: Pie Krievijas vēstniecības pulcējas cilvēki, protestējot pret iebrukumu Ukrainā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu