"Uzskatu, ka tas ir katra Latvijā dzīvojoša vīrieša pienākums!" Bokseris Zutis iestājies zemessardzē

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Zutis
Kristaps Zutis Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas bokseris Kristaps Zutis žurnālam "Privātā Dzīve" atklāj, ka nolēmis iestāties zemessardzē. 

"Līdz šim rītam tas man šķita neiespējami, taču šodien tas liekas pašsaprotami. Piezvanīju un noskaidroju, kur man jādodas, lai sāktu mācības zemessardzē. Jau rītdien pat došos un aizpildīšu pieteikuma anketu. Uzskatu, ka tas ir katra Latvijā dzīvojoša vīrieša pienākums," žurnālam "Privātā Dzīve" atzīst Zutis.

Bokseris atklāj, ka viņam ir daudz draugu gan ukraiņu, gan krievu, gan kaukāziešu vidū, un viņš iestājas par mieru. "Es absolūti nosodu jebkādu karadarbību. (..) Jebkura karadarbība manās acīs ir noziegums," uzsver sportists.

Pēc Krievijas uzbrukuma Ukrainā viņš atteicies no cīņas Krievijā, kur viņam esot piedāvāts "ļoti pieklājīgs honorārs". "Politikai nav vietas sportā, bet es neesmu gatavs pēc cīņas Maskavā skatīties acīs ukraiņu draugiem," žurnālam "Privātā Dzīve" skaidro bokseris.

Jau ziņots, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins naktī uz ceturtdienu, 24. februāri, ap plkst. 4.50 pasludināja militārās operācijas sākumu pret Ukrainu.

Pēdējās diennakts laikā Krievijas karspēks Ukrainā veica pārgrupēšanos un turpināja gaisa uzlidojumus. Krievi plaši izmantoja diversantu grupas uzbrukumiem civilās un militārās infrastruktūras objektiem, ziņo Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Ziemeļos Ukrainas armija turpina aizstāvēšanās kaujas, lai neļautu pretiniekam tuvoties Kijevai.

Čerņihivas pievārtē darbojās atsevišķas krievu diversantu grupas, kas ar bruņutehnikas atbalstu mēģināja ielauzties pilsētā. Šīs grupas ir iznīcinātas.

Arī citos virzienos ukraiņu tanku un motorizētās vienības ar aviācijas un artilērijas atbalstu turpina aizstāvēšanās kaujas ieņemtajās pozīcijās.

Saņemtas ziņas, ka Krievijas karaspēks no visām pusēm ielencis Hersonu, un bloķē ceļus, pa kuriem iespējams izkļūt no pilsētas.

Saskaņā ar stāvokli uz otrdienas rītu Doneckas apgabalā turpinās gandrīz nepārtraukta Mariupoles un Volnovahas apšaude, tomēr abas pilsētas joprojām kontrolē Ukrainas armija.

Pēdējās diennakts laikā ukraiņu gaisa spēki notriekuši piecus ienaidnieka iznīcinātājus, vienu helikopteri un vienu spārnoto raķeti, kā arī iznīcinājuši vairākas bruņutehnikas kolonnas un autocisternu kolonnu.

Turklāt bezpilota lidaparāti "Bayraktar" iznīcinājuši vienu tanku un divus zenītraķešu kompleksus BUK.

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu