"Ja pazīsti kādu no Krievijas, pastāsti, ka viņu mediji melo!" Kačers un Kunisa pauž atbalstu Ukrainai

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Eštons Kačers un Mila Kunisa
Eštons Kačers un Mila Kunisa Foto: AP/Scanpix

Amerikā dzīvojošās aktrises Milas Kunisas saknes meklējamas Ukrainā. Bažas par notikumiem sievas dzimtenē izrādījis arī aktieris Eštons Kačers, kurš vietnē "Twitter" paudis atbalstu Ukrainai.

Kunisa, kura ir dzimusi Ukrainā, septiņu gadu vecumā ar ģimeni pārcēlās uz dzīvi ASV.

Viņas atmiņas par Ukrainu ir pozitīvas: "Maniem vecākiem bija labas darba vietas, man bija ļoti paveicies, jo dzīvojām tur un nebijām nabadzīgi. Tomēr lielākā daļa cilvēku bija ļoti nelaimīgi."

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis 2019. gadā viesojās Amerikā, kur kopā ar sievu tikās ar aktieru pāri. Pēc tikšanās Kačers teica labus vārdus par Ukrainas prezidentu: "Man ir nojauta – viņš ir apņēmies likvidēt korupciju Ukrainā. Viņš ir apņēmies izbeigt karu ar Krieviju un ir pateicīgs ASV par finansiālo atbalstu, jo tas viņiem ir ļoti nepieciešams."

Aktrises vīrs 25. februārī, kara otrajā dienā, publicēja ierakstu mikroblogošanas vietnē "Twitter": "Esmu ar Ukrainu." 

Vēlāk viņš publicējis vēl vienu ierakstu krievu un angļu valodā. "Ja pazīsti kādu no Krievijas, piezvani un pastāsti, ka viņu mediji melo. Ukraina negrib karot, viņi nevēlas Putina valdību un negrib, lai viņus okupē," aicināja Kačers.

Savukārt piektdien, 4. martā, vietnē "Instagram" Kačers ievietoja video, kurā redzams kopā ar sievu Milu Kunisu. Video Mila uzrunā sekotājus: "Es piedzimu Čerņigovā, Ukrainā 1983. gadā. Es ierados Amerikā 1991. gadā. Esmu vienmēr sevi uzskatījusi par amerikānieti. Lepnu amerikānieti. Man patīk viss, ko šī valsts ir darījusi manas un manas ģimenes labā. Taču es nekad neesmu bijusi tik lepna, ka esmu ukrainiete, kā šodien."

"Notikumi Ukrainā ir postoši. Pasaulē nav vietas šādiem netaisnīgiem uzbrukumiem cilvēcei," piebilda Mila. Viņas vīrs turpināja: "Lai gan mēs esam liecinieki tautas drosmei, mēs esam arī liecinieki to cilvēku vajadzībām, kuri izvēlējušies drošību."

Aktieru pāris plāno ziedot 3 miljonus ASV dolāru, lai sniegtu palīdzību ukraiņu bēgļiem. Par iegūtajiem līdzekļiem tiks sniegta tūlītēja palīdzība bēgļiem un nodrošināta īstermiņa dzīvesvieta. 

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu