Foto Svinīgā ceremonijā apbalvoti latgaliešu kultūras gada balvas "Boņuks" saņēmēji

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Svinīgā ceremonijā apbalvoti latgaliešu kultūras gada balvas "Boņuks" saņēmēji
Svinīgā ceremonijā apbalvoti latgaliešu kultūras gada balvas "Boņuks" saņēmēji Foto: Publicitātes foto

Svinīgā ceremonijā, ko sestdienas, 5. marta, vakarā no Latgales vēstniecības "Gors" apmeklējuši gan klātienes skatītāji, gan translējusi Latvijas Televīzija, godināti desmit Latgaliešu kultūras gada balvas "Boņuks" ieguvēji – spilgtākie un nozīmīgākie notikumi un personības 2021. gadā, kā arī balva par mūža ieguldījumu pasniegta kordiriģentam Jānim Grudulam.

Latgaliešu kultūras gada balvu "Boņuks" par paveikto pērn ieguvis projekts #100dečiLatvijai digitālā, taktilā, audiovizuālā un zīmju valodā, Balvu novada zīme latgaliski, folkloras kopa “Vīteri” un video stāsts “Teika par Rēzeknes rozi”, grāmata un mūzikas albums bērniem “Vuškeņa iz pļovys”, grupa “Latgalīšu reps” ar albumu “Cyta dzela” un videoklipiem, Ilzes Spergas stāstu krājuma “Dzeiveiba” radio lasījumi, Marijis Dzeislys dzejoļu krājums “Vysta smierts”, literāte un redaktore Ilze Sperga, navigācijas aplikācija “Waze” latgaliski un pirmā izslaušanās istaba latgaliski “Pīci panti”.

Par publikas simpātijas balsojuma balvas, kuras norisi organizēja latgalīšu portāls lakuga.lv un Latvijas sabiedrisko mediju portāls lsm.lv un kurā par savu simpātiju varēja balsot ikviens gribētājs, – “Žyka” – saņēmēju kļuva ierakstu studija "Bigmaar’s Records".

Ceremonijas organizatori – Latgales vēstniecības "Gors" komanda uzsver, ka, patiesi priecājas gan par latgaliskajā kultūrā bagāto 2021. gadu, gan par iespēju šī gada balvas pasniegšanas ceremoniju aizvadīt klātienē, tiekoties ar skatītājiem "Gorā".

Balvas pasniegšanas ceremoniju vadīja komiķis Jānis Skutelis. Skatītājus klātienē un tiešraidē TV priecēja grupas “Bez PVN”, “Muosys”, “Jakob Noiman Band”, “Varang Nord”, “Saucējas”, mūziķes Ūga, Patriša un Dināra Rudāne, kā arī koncertā “Celīs bruoļ!” tapušais ansamblis, kurā apvienojušies atpazīstami latgaliešu mūziķi.

Foto no ceremonijas!

Latgaliešu kultūras gada balva "Boņuks" pirmo reizi tika pasniegta 2009. gadā, bet kopš 2013. gada balvu rīko Latgales vēstniecības "Gors" komanda, sadarbojoties ar biedrību "Partitūra". 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu