Tiešraides arhīvs+foto ⟩ Izskanējis koncerts "Roks pret okupāciju" Cēsu pils parkā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Atbalsta koncerts Ukrainai “Roks pret okupāciju”
Atbalsta koncerts Ukrainai “Roks pret okupāciju” Foto: Jānis Škapars / TVNET

Sestdien, 12. martā, Cēsu pils parkā ar zināmu pašmāju rokgrupu dalību norisinājās atbalsta koncerts Ukrainai "Roks pret okupāciju". Pasākumā mūziķi vērsa uzmanību uz Krievijas cietsirdīgo un nepieņemamo iebrukumu, ar ziedojumiem, aicinot atbalstīt ukraiņu tautas cīņu par brīvību.

Tehnisku iemeslu dēļ koncerta tiešraide uz brīdi pārtrūka.

Koncerta 1. daļa

Vakara gaitā uzstājās tādas Latvijā plaši pazīstamas grupas kā "Pērkons", "Dzelzs vilks", "Inokentijs Mārpls", "Oranžās brīvdienas", Queentessence un Rihards Saule. Apmeklētājus pārsteidza arī iepriekš neizziņotas muzikālas performances.

Koncerts, ko organizē Cēsu "Fonoklubs" un grupa "Oranžās brīvdienas", bija bez maksas, un tā laikā pasākuma apmeklētāji tika aicināti atbalstīt Ukrainas cilvēkus un bruņotos spēkus, zvanot uz “Ziedot.lv” tālruni 9000 6086.

Foto: Atbalsta koncerts Ukrainai “Roks pret okupāciju”.

"Ir grūti aptvert to, kas pašlaik notiek vien dažu simtu kilometru attālumā no Latvijas. Tas, kā katrs individuāli varam paust atbalstu, ir ne vien ziedojot, ja ir iespēja, bet arī skaļi stāstot par notiekošo Ukrainā - iestāties par cilvēktiesībām un pret šādu nepiedodamu agresiju," saka viens no pasākuma rīkotājiem – "Fonokluba" programmas direktors Marts Sildniks.

"Tā kā rokmūzika vienmēr ir asociējusies ar pretošanos tam, kas nepieņemams, vēlējāmies sniegt savu artavu, sarīkojot skaļu koncertu par godu īstajām šī laika rokzvaigznēm – apbrīnojami sīkstajiem ukraiņiem."

Koncertu vadīja rokmūzikas pazinējs Gustavs Terzens. Tā video tiešraidei, ko nodrošināja "ReTV", bija iespējams sekot līdzi arī TVNET.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu