Gobzems izdzēsis soctīklu ierakstus un uz laiku ir aizbraucis no Latvijas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Politiķis Aldis Gobzems, kurš līdz šim aktīvi lietoja soctīklus, izdzēsis līdzšinējos ierakstus savos "Facebook" un "Instagram" kontos un pašlaik ir aizbraucis no Latvijas, vēsta politiķa ieraksts "Instagram" īsajos stāstiņos.

Skaidrojot, kāpēc viņa soctīklos ir pazudis saturs, viņš norāda, ka "ir dzīve pirms kara, kuras vairs nav. Un ir šodiena, cita realitāte (..) Viss soctīklu pagātnes saturs ir bezjēdzīgs. Tāpēc tika izdzēsts".

Tāpat viņš norāda, ka pašlaik nav Latvijā, bet neizslēdz piedalīšanos gaidāmajās Saeimas vēlēšanās. "Es neatrodos valstī šobrīd, esmu izslēgts no Saeimas, neparazitēju uz nodokļu maksātāju rēķina, dzīvei vajadzēja iet uz augšu. Bet izskatās, ka uz augšu tā neiet. Es piedalīšos vēlēšanās un būšu valstī, ja izrādīsies, ka mana prombūtne patiesībā valsti padara arvien nabadzīgāku un bezcerīgāku. Šobrīd vienkārši, kā gudrs cilvēks, es aizvedu bērnus no valsts, kur pret mani tiek veikti reāli naida neadekvāti uzbrukumi. Iekārtošu skolā un atgriezīšos," tā Gobzems, piemetinot, ka ir gatavs izīrēt vai arī pārdot savu māju Baltezerā.

Jau vēstīts, ka 24. februārī Saeima pēc Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas ierosinājuma nolēma Gobzemu izslēgt uz sešām sēdēm par ētikas pārkāpumiem attieksmē pret policiju.

Mandātu komisijas deputāti iepriekš atzina, ka Gobzems ir pārkāpis Ētikas kodeksa 5.punktu, ka deputāts ciena un vienmēr ievēro Satversmi, Saeimas Kārtības rulli un citus normatīvos aktus.

Komisijas arī atzina, ka deputāts ir pārkāpis kodeksa 7.punktu, kas nosaka, ka deputāts publiskos izteikumos izvairās no vārdiem, žestiem un citādas rīcības, kas var būt aizskaroša, kā arī nelieto apvainojošus vai ar Saeimas cieņu nesavienojamus izteicienus, uzskata parlamentārieši.

Tāpat februāra sākumā komisija nolēma, ka ir pārkāpts arī 8.punkts, ka deputāts nelieto tādus izteikumus un neatbalsta tādu rīcību, ko var uztvert kā aicinājumu uz pretlikumīgu darbību. Komisija arī lēma, ka Gobzems pārkāpis Ētikas kodeksa 15.punktu, ka deputāts pakļaujas sabiedrisko kārtību uzturošo amatpersonu likumīgām prasībām.

Parlamentārieši lēma, ka deputāts ir pārkāpis arī 16.punktu, kas nosaka, ka deputāts ir pieklājīgs pret Saeimas, citu valsts un pašvaldību iestāžu darbiniekiem un ikvienu sabiedrības locekli, un 18.punktu, ka deputāts izkopj savu runas un valsts valodas prasmi.

Iesniegumu Ētikas komisijai iesniedza trīs deputāti, norādot, ka, apskatot videoierakstus no VP darbinieku formas tērpu kamerām 2021. gada decembra mītiņos, konstatēts, ka Gobzems draud policijas darbiniekiem ar solījumu, ka pret viņiem tiks ierosināti kriminālprocesi, un viens no viņiem tiks notiesāts. Tāpat esot dzirdams, ka Gobzems lieto necenzētu leksiku un policijas darbiniekus aizskarošus kriminālā žargona izteicienus. Šāda Gobzema rīcība ir pretrunā ar Saeimas deputātu ētikas kodeksa 7.punktu, kas nosaka, ka deputāts publiskos izteikumos izvairās no vārdiem, žestiem un citādas rīcības, kas var būt aizskaroša, kā arī nelieto apvainojošus vai ar Saeimas cieņu nesavienojamus izteicienus, uzskata parlamentārieši.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu