Katrīna Dimanta izdod debijas solo albumu "Krāsas"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Katrīna Dimanta
Katrīna Dimanta Foto: publicitātes

Mūziķe Katrīna Dimanta izdod debijas solo albumu "Krāsas" ar vienpadsmit dziesmām, tajā skaitā singliem "Pipars", "Tu uz mani paskaties", "Baltu sniega ceļu eju".

Albuma idejas sākums datējams ar 2017. gada janvāri, kad, koncertējot Austrālijā, Katrīna sarakstīja dziesmu "Kur mēs mīļi runājam". Albumā iekļauta klausītāju iemīļotās dziesmas "Pipars" jaunā versija, kas ierakstīta vienā piegājienā, un singli "Tu uz mani paskaties", "Baltu sniega ceļu eju".

"Albums ir eklektisks un labi atklāj dažādos veidus, kādos es dziedu, spēlēju un radu mūziku. Pops, folks, kantri, reps - albumā ikkatrs varēs atrast vismaz vienu dziesmu, kas būs muzikāls pārsteigums," saka Katrīna Dimanta.

Noklausies albumu!

Daļa dziesmu jau ir skanējušas koncertos un guvušas klausītāju atsaucību, albumā ir divas dziesmas, kuras vēl klausītāji nav dzirdējuši. "Vēlos, lai dziesmas rezonē ar cilvēkiem,” saka Dimanta, kas ir aktīva koncertētāja un priecājas, ka varējusi dziesmu ilglaicību pārbaudīt koncertos vēl pirms ieraksta studijā. Katrīna ir arī dziesmu tekstu autore, bet mūziķes dziesmās skan arī latviešu tautas dziesmu teksts: "Latviešu tautas mūzika ir tik milzīgs mantojums, kuru patiesībā mēs mūsdienās ļoti maz izmantojam. Tādēļ esmu priecīga, ka man ir iespēja šīm dziesmām iedot jaunu elpu," saka mūziķe.

Savukārt dziesmas "Turpināt" teksts ir aizgūts no Ojāra Vācieša.

Katrīna Dimanta "Krāsas"
Katrīna Dimanta "Krāsas" Foto: publicitātes

Albuma ierakstā Katrīna likusi lietā savas multiinstumentālistes spējas un saspēlējusies kopā ar šādiem mūziķiem - Laima Dimanta, Rolands Zelčs, Ginta Garūta, Kristaps Strods, Matīss Uškāns, Jānis Eglītis, Reinis Briģis, Edgars Rakovskis un Marka.

Albums tapis pateicoties pūļa finansējuma akcijas 153 atbalstītājiem. Autoru stipendijām no AKKA/LA, LAIPA un VKKF. Katrīna saka lielu paldies savai ģimenei, īpaši māsai Laimai un brālim Tenim, kā arī draugiem par vērtīgiem padomiem.

2021. gads Katrīnai Dimantai ir bijis daudzveidīgs. Mūziķe koncertējusi kopā ar starptautisko "Nufolk orchestra", kā arī solo. Raidījumā "Lai top svētki!" bijusi mūzikas grupas vadītāja, tā arī izveidojusi meistarklasi ukuleles spēles apgūšanai. Dimanta rakstījusi mūziku Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu