Foto Pasniegtas Britu kinoakadēmijas balvas. Labākā filma - "Suņa spēks"

BAFTA
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Džoana Skanlana
Džoana Skanlana Foto: EPA/Scanpix

Londonā, Karaliskajā Albertholā nedēļas nogalē notika Britu kinoakadēmijas balvu (BAFTA) pasniegšanas ceremonija. Labākās filmas titulu ieguvusi lente "Suņa spēks" ("The Power Of The Dog"), bet filmas režisore - Jaunzēlandē dzimusī Džeina Kempione (Jane Campion) apbalvota par labāko režiju.

Filma "Suņa spēks" veidota pēc Tomasa Sevidža romāna motīviem un vēsta par diviem brāļiem lopkopjiem 1925. gadā Montāna štatā. Viņu vēsās attiecības sabojājas vēl vairāk, kad viens no viņiem apprecas ar atraitni, kurai ir dēls - pusaudzis. Lenti producēja video straumēšanas vietne "Netflix". 

Benedikts Kamberbačs
Benedikts Kamberbačs Foto: Ekrānuzņēmums

Visvairāk balvu ieguva lente "Kāpa" ("Dune"), triumfējot piecās kategorijās, tostarp par labāko skaņu celiņu un operatora darbu.

Labākās britu filmas titulu saņēma lente "Belfast", savukārt par labāko filmu, kas nav uzņemta angļu valodā, tika atzīta Haruki Murakami stāsta adaptācija ekrānam – japāņu ceļa drāma "Drive My Car". Balvu par izcilu debiju ieguva filmas "The Harder They Fall" režisors un scenārija līdzautors Džeimss Semjuels.

Balvu par labāko aktierdarbu saņēma aktrise Džoana Skanlana par lomu filmā "After Love" un aktieris Vils Smits par darbu filmā "King Richard". 

Ceremoniju vadīja aktrise, rakstniece un producente Rebela Vilsone.

Foto: BAFTA ceremonija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu