Ukraiņu "TikTok" zvaigzne, kura rādīja dzīvi no bumbu patvertnes, kļuvusi par kara bēgli

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: tiktok.com/@valerisssh

Ukraiņu fotogrāfe vārdā Valērija, kura vietnē "TikTok" dalījusies ar video no bumbu patvertnes Čerņihivā, kļuvusi par kara bēgli. 

Valērija, kura bumbu patvertnē mitinās kopā ar vecākiem un sunīti, aizbēgusi uz Poliju, liecina viņas jaunākais "Tik Tok" video.

"Kā es evakuējos no Ukrainas. No sākuma pārcēlos uz dzelzceļa staciju Kijivā. Tad ierados Ļvivā, lai dotos uz Premislu. Ukraiņu brīvprātīgie mani aizkustināja līdz sirds dziļumiem. Tālāk atrados vilcienā uz Poliju, kur 10 stundas stāvēju kājās. Piecas stundas pavadīju uz robežas. Esmu ieradusies Polijā par brīvu, bez pases! Mums deva bezmaksas vareņikus. Tālāk pavadīju septiņas stundas vilcienā uz Lodzu. Nespēju noticēt, ka esmu evakuējusies! Paldies poļu brīvprātīgajiem, kuri atbalsta manu valsti! Tad es devos uz Varšavu. Divas stundas vēlāk esmu ieradusies!

Tas bija visbriesmīgākais ceļojums manā mūžā. Paldies, Putin!" pie kadriem vēstīja Valērija.

Vaicāta, vai viņa ceļā devās viena, Valērija apstiprināja, ka viņas vecāki palika bunkurā. 

14. martā Polijas Robežsardze paziņoja, ka kopš kara sākuma Polijā no Ukrainas ieradušies gandrīz 1,8 miljoni bēgļu. Pagaidām nav oficiālas informācijas par to, cik daudz bēgļu palikuši Polijā un cik daudz devušies tālāk uz citām Eiropas Savienības valstīm.

ANO dati liecina, ka no Ukrainas bēgļu gaitās uz citām valstīm devušies jau aptuveni 2,7 miljoni cilvēku. Vairums no viņiem sākotnēji uzturas Ukrainas kaimiņvalstīs.

@valerisssh

It’s the most horrible trip! Thanks Russia

♬ Celebrate the Good Times - Mason
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu