Kā izrauties no mazpilsētas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Teen Spirit: Pretī sapnim" (Ella Faninga)
"Teen Spirit: Pretī sapnim" (Ella Faninga) Foto: Ekrānuzņēmums

"Teen Spirit: Pretī sapnim" - tā saucas režisora un aktiera Maksa Mingelas (Max Minghella) debijas filma, kas vēsta par kādas jaunas, skaistas meitenes sapni izrauties no mazpilsētas līdz lielajai skatuvei. 

Filmā, kas skatāma "LMT Viedtelevīzijā", galveno lomu atveido jaunās paaudzes Holivudas superzvaigzne Ella Faninga (Elle Fanning), ko nesen vērojām rotaļīgi bezkaunīgajā komēdijseriālā "Varenie" (The Great), kas caur satīrisku ironiju mūsdienīgā stāstā atklāj Katrīnas Lielās ceļu no vienkāršas, romantiskas meitenes līdz spēcīgai un visilgāk valdošajai sieviešu kārtas pārstāvei Krievijas impērijas vēsturē.

Arī "Pretī sapnim" sižeta pamatlīnija ir līdzīga - kautrīgā poļu pusaudze Violeta Valenski, kas ar māti dzīvo Lielbritānijā, vienmēr ir sapņojusi izrauties no dzimtās mazpilsētas un kļūt par slavenu dziedātāju. Filmas sākumā, skanot Klēras Bušē jeb dziedātājas "Grimes" mūzikai, jaunā Violeta slauc kazu, grābj sienu, tirgo vietējā mazpilsētas tirdziņā vistu olas un dzied baznīcas korī. Pa vakariem viņa dodas uz ballītēm, paralēli strādā par viesmīlī kādā vietējā karaokes krogā, kur ik pa laikam pati kāpj uz skatuves un dzied pustukšajā kroga zālē. 

Kādu vakaru viņas priekšnesumu pie alus kausa noskatās Vlads (Zlatko Buričs) - savulaik Horvātijā slavens operdziedātājs, kurš vecumdienas "zaļā pūķa" kompānijā un nabadzībā pavada Anglijā. Viņš piedāvā Violetu aizvest uz mājām un pamazām iegūst viņas uzticību.

Violeta un Vlads ceļā uz Londonu
Violeta un Vlads ceļā uz Londonu Foto: Ekrānuzņēmums

Atšķirībā no mātes (atveido aktrise Agņeška Grohovska), kura uzskata, ka dziedāšana ir tikai laika izšķiešana, labākā gadījumā hobijs, Vlads vienīgais saskata jaunajā meitenē potenciālu. Viņš Violetā redz pats savu otro iespēju dzīvē būt ar kaut ko noderīgam.

Violeta piesakās talantu konkursa "Teen Spirit" atlasei, saprotot, ka dalība konkursā ir vienreizēja iespēja apliecināt savu slēpto talantu un īstenot ambīcijas. Bet kā tikt galā ar nedrošību, bailēm un uzvarēt?

"Teen Spirit: Pretī sapnim" (Ella Faninga)
"Teen Spirit: Pretī sapnim" (Ella Faninga) Foto: kadrs no filmas

Viņa saprot, ka māte šo soli noteikti neatbalstīs, bet 17 gadus vecajai Violetai ir vajadzīgs aizbildnis, tāpēc viņa lūdz palīdzību vienīgajam, kurš pagaidām novērtē viņas talantu, – Vladam, kurš kļūst par viņas "menedžeri".

Filmas veidotāji acīmredzami velk paralēles ar pasaulē populāriem talantu šoviem "X-Factor" un "American Idol", atsedzot šovbiznesa ēnas puses - intrigas, mākslinieku ekspluatēšanu ar neizdevīgiem līgumiem un uzdzīvi.

Jāpiebilst, ka režisors Makss Mingela pats ir pazīstams aktieris, viņš filmējies tādos kino projektos kā "Bee Season", "The Social Network", "The Handmaid’s Tale", turklāt viņš ir metis izaicinājumu savam tēvam - slavenajam režisoram Entonijam Mingelam (Anthony Minghella).

Makss Mingela (Max Minghella) filmas "Teen Spirit" pirmizrādē Losandželosā 
Makss Mingela (Max Minghella) filmas "Teen Spirit" pirmizrādē Losandželosā Foto: Janet Gough / AFF-USA.com / AFF/PA Images

Tēva kontā tādas filmas kā "Angļu pacients" ("The English Patient") un "Talantīgais Misters Riplijs" ("The Talented Mr. Ripley").

Lente "Teen Spirit: Pretī sapnim" savu pirmizrādi piedzīvoja Toronto starptautiskajā filmu festivālā. Filmā skan Robinas ("Dancing on My Own"), kanādiešu dvīņumāsu "Tegan and Sara", "The Undertones", "No Doubt" u.c. pazīstamu mākslinieku dziesmas, kuras izpilda topošā popzvaigzne Violeta Valenski.

Filmas centrālā attiecību līnija ir starp Violetu un Vladu, kurš jaunajai meitenei kļūt ne tikai par vokālo pedagogu un padomdevēju, bet par tādu kā "tēva figūru". 

Filmas reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu