Inga Grencberga par laulību ar Džilindžeru: Biju domājusi, ka būs citādāk

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Rakstniece Inga Grencberga, viesojoties STV Pirmā! sarunu raidījumā "Kad viņas satiekas", pastāstīja par laulību ar režisoru Dž.Dž.Džilindžeru un to, kā abi pārvarēja attiecību krīzi.

"Kad man uzdod jautājumu par to, kā ir būt Džilindžera sestajai sievai, esmu teikusi, ka diez vai pienāks brīdis, kad viņam pajautās, kā ir būt Grencbergas pirmajam vīram," spriež Inga, piekrītot, ka būt pirmajam - tā ir lielāka atbildība. Viņa norāda, ka nezina, ko Džilindžers uz šādu jautājumu atbildētu, tomēr uzskata, ka viņu laulība nav sarežģīta. 

Inga pauž viedokli, ka radošu personību nedrīkst ierobežot: "Es teiktu, ka viņam ir īpašs raksturs. Jo jebkuram radošam cilvēkam ir savi "tarakāni" - tu esi kaut kur citur. Prasīt tādam cilvēkam nebūt radošam arī jebkurā citā brīdī ir vienkārši netaisnīgi pret viņu. Mēs daudz par to esam runājuši. Es zinu, ar ko apprecējos." 

Tomēr sākotnēji viņa vēlējusies vīru mainīt: "Padarīt par vienkāršāku cilvēku, ne tik sarežģītu un prognozējamāku."

"Vienmēr viņam saku, ka biju domājusi, ka būs nedaudz citādāk. No sākuma vēlējos viņu tramdīt, zvanīties. Tomēr tagad zinu, ka tas ir lieki - ne viņam to vajag, ne man. Abām pusēm ir vieglāk, kad ļauj otram cilvēkam dzīvot arī savu dzīvi," stāsta Inga. 

Viņa turpina, norādot, kad nonākuši līdz balansam attiecībās: "Tas bija atslēgas punkts aptuveni otrajā vai trešajā laulības gadā. Tad sapratu, ka nedzīvoju savu dzīvi, bet mēģinu dzīvot viņa."

"Visu laiku teicu, ka es vēlos darīt tā, lai viņam ir labāk. Tomēr, jo vairāk to darīju, jo sliktāk kļuva." Pēc kopīgām sarunām viņi izlēmuši, ka attiecībās nepieciešamas pārmaiņas. 

"Kad tiec pāri krīzei un saproti, ka var mierīgi dzīvot savu dzīvi - tas neapdraud attiecības," Inga atzīst. 

Par to, vai Džilindžers mēdz pārmērīgi aizrauties ar kaitīgajiem ieradumiem, Inga spriež: "Tā nav. Ja šobrīd skatāmies, tad arī es izdzeru vīna glāzi. Viņš pat reizēm nedēļām neizdzer vīna vai viskija glāzi."

Kā zināms, pāris apprecējās 2016. gada maijā.

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu