Ārvalstu filmu uzņemšanai pieejams finansējums 793 773 eiro apmērā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ieskats filmu triloģijas "Aptiekārs Melhiors" filmēšanas aizkadros "Cinevilla"
Foto: Ieskats filmu triloģijas "Aptiekārs Melhiors" filmēšanas aizkadros "Cinevilla" Foto: Jānis Škapars/TVNET

No 28. marta līdz 28. aprīlim Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) pieņems projektu iesniegumus valsts budžeta līdzfinansējuma konkursam Ārvalstu filmu uzņemšana Latvijā, kam paredzēti 793 773 eiro.

Kā norādīts LIAA tīmekļvietnē, konkursa mērķis ir piesaistīt ārvalstu finansējumu Latvijas filmu nozarei un citām nozarēm, atbalstot ārvalstu filmu, tai skaitā spēlfilmu, animācijas un dokumentālo filmu, kā arī televīzijas filmu, uzņemšanu Latvijā, par kuru maksājuma pieprasījuma iesniegšanas termiņš 2022. gada līdzfinansējuma saņemšanai ir līdz 15.novembrim.

Līdzfinansējuma apmērs, ko var piešķirt viena projekta īstenošanai, nav ierobežots, tomēr tas nevar pārsniegt konkursā pieejamo finansējumu. Savukārt līdzfinansējumu var apvienot ar cita veida publisko finansējumu filmas projektam, ja kopējais publiskais finansējums filmas projektam nepārsniedz 50% no filmas projekta kopējām attiecinājām izmaksām Latvijā.

Līdzfinansējumu var piešķirt, ja filma pilnībā vai daļēji tiek uzņemta Latvijā, filmas uzņemšanā tiek izmantoti tādu fizisko vai juridisko personu pakalpojumi, kuras ir reģistrētas Latvijā, kopējās filmas projekta izmaksas spēlfilmām un animācijas filmām sasniedz vismaz 711 436 eiro, bet dokumentālajām filmām - vismaz 142 287 eiro, projekta iesnieguma iesniegšanas dienā ārvalsts producentam pieejamais finansējums saskaņā ar finansēšanas plānu ir vismaz 50% no kopējām filmas uzņemšanas izmaksām.

Projektu konkursam var iesniegt valsts platformā biznesa attīstībai "business.gov.lv" vai elektroniska dokumenta formā, sūtot uz e-pasta adresi "pasts@liaa.gov.lv".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu