Smitu pārim un Krisam Rokam ir kopīga vēsture jeb kas noveda pie pļaukas uz "Oskara" skatuves

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Amerikāņu komiķa Krisa Roka joks par aktrisi Džeidu Pinketu Smitu šā gada “Oskara” ceremonijā nebūt nebija pirmā reize, kad komiķis ir publiski pasmējies par Smitu pāri.

Pēc tam, kad Pinketa Smita 2016. gadā boikotēja "Oskara" balvu pasniegšanu tās "daudzveidības trūkuma dēļ", tā gada ceremonijas vadītājs Kriss Roks savā atklāšanas monologā apgalvoja, ka aktrise nemaz netika uzaicināta uz pasākumu. “Džeida kļuva nikna. Viņa apgalvo, ka nenāks. Protestē. Džeida "Oskaru" boikotē tieši tāpat, kā es boikotēju iekļūšanu [dziedātājas] Rianas biksītēs. Es vienkārši tur neesmu uzaicināts!"

Roks savā runā turpināja apcelt Smitu, kuram daudzi paredzēja nomināciju par lomu filmā "Concussion". “Džeida ir dusmīga, jo viņas vīrietis Vils netika nominēts par lomu filmā “Concussion”. Es to saprotu. Nav godīgi arī tas, ka Vilam tika samaksāti 20 miljoni ASV dolāru par piedalīšanos “Wild Wild West”.”

Tolaik Pinketa Smita šķietami ignorēja Roka komentāru, ko nevarētu teikt par šā gada ceremoniju.

Jau ziņots, ka Pinketa Smita bija acīm redzami neapmierināta par Roka izteikumiem šā gada "Oskara" ceremonijā. Piesakot balvu kategorijā "Labākā dokumentālā filma", Roks pajokoja: "Džeida, es mīlu tevi, "Kareive Džeina 2", (G.I. Jane), nevaru sagaidīt!" Roks atsaucās uz 1997. gada filmu ar Demiju Mūru galvenajā lomā, kur aktrisei ir skūta galva.

Kameras tajā brīdī norādīja uz Pinketu Smitu, kura nobolīja acis, sēžot blakus vīram. "Tas bija labs [joks]," Roks sacīja, reaģējot uz to, ka zāle par viņa joku nesmējās. Iepriekš Pinketa Smita ir atklāti runājusi par cīņu ar alopēciju - autoimūnu slimību, kas izraisa matu izkrišanu.

Roks tad sacīja: "Ak nē" un sāka smieties, redzot, ka viņam uz skatuves tuvojas Smits, kurš iesita Rokam pa seju.

Lai gan Smits nav komentējis notikušo, viņš, saņemot balvu kā labākais aktieris, uz skatuves sacīja, ka “mīlestība liek darīt trakas lietas”.

Taču starp Roku un Smitiem savulaik valdījušas arī labas attiecības. Viņi trijatā ir apmeklējuši daudzus pasākumus un balvu pasniegšanas ceremonijas bez jebkādām drāmām un 2012. gadā pat tika pamanīti kopā sēžam laukumā NBA spēlē.

Smitam un Rokam ir vēl senāka pagātne, jo abi ir parādījušies 1999. gada mokumentālā žanra filmā “Torrance Rises”, kuras režisors ir Spaiks Džonss (Spike Jonze). Tāpat Roks filmējies seriāla "The Fresh Prince of Bel-Air" sestās sezonas sērijā, dublējot slaveno aktieri Morisu Periju un viņa māsu Jasmīnu.

Nav skaidrs, kad sākās strīds starp Smitiem un Roku – vai pēc 2016. gada Roka Oskara monologa vai citiem notikumiem, kas varētu izraisīt konfrontāciju šā gada ceremonijā.

Smiti tiek uzskatīti par vienu no Holivudas paraugpāriem – abi ir precējušies kopš 1997. gada.

2020. gadā Smitu pāris sarunu šovā "Red Table Talk" atklāti runāja par Džeidas  romānu ar reperi Augustu Alsinu.

"Es jutu, ka beidzot ir pienācis laiks apsēsties un izrunāt visu patiesību, lai vairs nerastos pārpratumi," sacīja Džeida.

Smita atzina, ka laulība ar Vilu ne vienmēr ir bijusi tik rožaina, kā varētu izskatīties.

"Pirms četrarpus gadiem mūsu laulībā bija sarežģījumi un mēs nolēmām šķirties. Tas kļuva par iemeslu manai dēkai ar reperi," 2020. gadā atzina Džeida. Viņa sacīja, ka attiecības ar Alsinu diezgan ātri beidzās, laulātie salaba un šobrīd bauda "beznosacījumu mīlestību".

Smits paskaidroja, ka vēlas izbeigt šīs baumas un ir pienācis gals nejēdzīgajiem virsrakstiem presē.

"Mēs mērķtiecīgi nekad neko nestāstījām. Visi virsraksti, kuros bija teikts "Džeida teica" vai "Smits teica", nav patiesi. Mēs apzināti nekad neko nekomentējām. Tātad tikai tagad, pie šī galda sēžot, mēs atklājam patiesību," norādīja aktieris.

Smita dzīvesbiedre atsevišķi atzīmēja, ka laulāto starpā nav noslēpumu. Intervijas beigās aktieris norādīja, ka ir samierinājies un pieņēmis faktu, ka viņa sievai ir bijušas attiecības ar citu vīrieti.

Gadu vēlāk Smits atklāja, ka arī viņam laulības laikā bijušas citas attiecības.

"Džeida nekad nav ticējusi tradicionālai laulībai - viņai bija ģimenes locekļi, kuriem bija netradicionālas attiecības. Viņa uzauga vidē, kas bija ļoti atšķirīga no tā, kā es uzaugu. Bija bezgalīgi daudz diskusiju par to, kas ir attiecību pilnība. Kas ir labākais veids, kā mijiedarboties pārim? Lielāko daļu kopdzīves mēs bijām  monogāmi, tomēr nedomājot, ka tas ir vienīgais, kas var padarīt attiecības pilnīgas," intervijā 2021. gada septembrī izdevumam "GQ" atzina Smits.

"Mēs esam devuši viens otram brīvību un uzticēšanos, ar pārliecību, ka katram pašam ir jāatrod savs ceļš.

Mums laulība nedrīkst būt cietums.

Es neiesaku mūsu ceļu citiem. Es neiesaku šo ceļu nevienam. Bet šī pieredze un brīvība, ko esam devuši viens otram, un neizmērojamais atbalsts - tā ir mana mīlestības definīcija," atklāja viņš.

Pirms šā gada skandalozās "Oskara" ceremonijas Smits vietnē “Instagram” dalījās ar video, kur redzams kopā ar sievu, rakstot: “Es un Džeida sapucējāmies, lai izvēlētos haosu.” Šķiet, viņa teiktais nevarēja būt vēl pravietiskāks. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu