Daugavpilī tomēr notiks labdarības koncerts Ukrainas atbalstam

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Koncerts "Ukrainas brīvībai"
Koncerts "Ukrainas brīvībai" Foto: Jānis Škapars/TVNET

3. aprīlī, plkst.17 Daugavpils kultūras pilī pulcēsies vairāki Latvijā zināmi mākslinieki, lai labdarības koncertā paustu savu atbalstu Ukrainai, informē pilsētas pašvaldībā. Lai arī Rīgā atbalsta koncertu izdevās noorganizēt tikai dažas dienas pēc Krievijas iebrukuma, Daugavpils ar koncerta izziņošanu vilcinājās. Beidzot koncerts tiek oficiāli izsludināts.

Koncertā piedalīsies Aija Andrejeva, Anmary, ansis, Antra Stafecka, Atis Ieviņš, "Bez PVN", "Dabasu durovys", "Dagamba", "Elpa", Intars Busulis, Katō, "Kautkaili", "Laika suns", Patrisha, rolands če, "Sudden Lights", "Tautumeitas", The Sound Poets". Koncertā piedalīsies arī projekts "Latvia For Ukraine" - Katrīna Gupalo, Loreta Reide, Gunārs Gaumigs, Miks Dukurs, Ilze Rijniece, Elizabete Vētra, "Audiokvartāls", "June River", Roberto Meloni, Edgars Vilcāns, "Sub Scriptum", Anita Intaite -, kā arī folkloras kopa "Svātra", kamerorķestris "Daugavpils Sinfonietta", orķestris "Daugava" un koris "Daugava".

Sadarbībā ar labdarības organizāciju "Ziedot.lv" pasākuma laikā tiks vākti ziedojumi Ukrainas atbalstam - būs iespēja veikt skaidras naudas ziedojumus "Ziedot.lv" kastītēs, kā arī cilvēki tiks aicināti zvanīt uz ziedojumu numuru 9000 6086.

"Esmu gandarīts, ka Daugavpils spēj vienot tik daudz mākslinieku, lai kopā sniegtu palīdzību tiem, kuru dzīvē šobrīd nav daudz gaismas un prieka. Daugavpils savu vienotību kārtējo reizi pierāda nevis ar vārdiem, bet gan ar darbiem," pārliecināts Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S).

Viens no pasākuma māksliniekiem, grupas "Dagamba" dalībnieks Valters Pūce uzsver, ka dot kaut nedaudz gaismas šajā tik sarežģītajā un grūtajā laikā ir ļoti svarīgi.

"Paralēli karam Ukrainā notiek informatīvais karš arī pie mums. Tas, ko mēs kā mūziķi varam darīt šajā situācijā, ir runāt par to ar saviem klausītājiem, lai pēc iespējas vairāk mazinātu propagandas iznīcinošo spēku," uzskata Pūce.

Viņš norāda, ka "ir ļoti sāpīgi skatīties uz šo visu, jo mums ir ļoti daudz tuvu draugu Ukrainā, ar kuriem sazināmies gandrīz katru dienu". "Viņi saka lielu paldies, ka mēs rīkojam koncertus Ukrainas atbalstam, jo tas viņiem palīdz rast spēku un motivāciju cīnīties pret šīm kara šausmām," piebilst mūziķis.

Savukārt dziedātāja Patrisha atzīst, ka laiks kopš kara sākuma viņai ir bijis ļoti smags, jo viņai ir radinieki, kuri atrodas karā iesaistītajās valstīs.

"Man ir radi Ukrainā, kurus neesam tā arī spējuši sazvanīt. Ir radi Krievijā, kuriem tagad jācieš valsts diktatora dēļ. Mani divi brālēni Baltkrievijā tika aizsūtīti pirmajās rindās armijā, lai dotos karot uz Ukrainu. Viņiem tika atņemti visi sazināšanās līdzekļi, tāpēc nav zināms, kur viņi atrodas un vai vispār vēl ir dzīvi," skaidro māksliniece.

Ņemot vērā ierobežoto vietu skaitu Kultūras pilī, ielūgumus uz pasākumu iespējams rezervēt iepriekš "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Koncertu būs iespējams vērot arī tiešraidē uz ekrāna Vienības laukumā Daugavpilī.

Apliecinot savu atbalstu Ukrainai, visi dalībnieki koncertā piedalās brīvprātīgi.

Koncerti Ukrainas atbalstam notikuši gan Rīgā, gan Cēsīs, gan Rēzeknē.

Foto: Koncerts "Ukrainas brīvībai".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu