"Nedrīkst padoties!" Valdis Zatlers atklāti par cīņu ar vēzi un paralīzi

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere / LETA

Eksprezidents Valdis Zatlers LTV Ziņu dienesta veidotajā raidījumā "Dzīvei nav melnraksta" atklāti runā par nokļūšanu medicīnā, politikā un dzīvi, kurā nedrīkst padoties pat smagu slimību diagnozes priekšā. 

2012. gadā kļuva zināms, ka Valdis Zatlers cīnās ar prostatas vēzi. Tā paša gada vasarā viņam tika veikta operācija. Tolaik Zatlers saslimšanu skaidroja ar to, ka divus mēnešus bijis Černobiļā, kā arī uzskatīja, ka saslimšanai ir kāds iekšējs iemesls, kas saistīts ar viņa domāšanu un dzīvesveidu. Nu LTV intervijā eksprezidents atklāja, kā mainījusies viņa dzīve pēc diagnozes uzzināšanas. 

"Manas veselības problēmas ir manas problēmas. Savā dzīvē es esmu slimojis ļoti maz, bet vienmēr smagi. Man darba nespējas lapa ir bijusi 10 dienas Saeimā un trīs dienas, kad es biju slimnīcas vadītājs. Vai mana slimība ir atturējusi mani no darba? Nekad.

Ja jums "iesit" divas slimības vienlaicīgi - vēzis un paralīze, tad ne viena, ne otra nav patīkama.

Viena tev draud ar nāvi, otra ar ratiņkrēslu. Viss tas kļūst par realitāti. Vai ir viegli? Nezinu. Es tiešām nezinu, bet ir šī fatālā pieeja - man ir jātiek tam cauri. Jāmeklē kļūdas, kādas es esmu izdarījis savā dzīvē, savos vērtējumos par dzīvi, un jāiet uz priekšu. 

Tā jau es veiksmīgi 10 gadus funkcionēju, esmu apmierināts ar dzīvi. Nedrīkst padoties. 

Vairāk uzzini video! 

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu