"Neuzskatu, ka esmu izdarījusi kaut ko nepareizi!" Beta Beidz komentē "smirdīgo grāmatu" skandālu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Beta Beidz
Foto: Beta Beidz Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pēc tam, kad "Zvaigzne ABC" vadītāja Vija Kilbloka sociālajos tīklos publiskoja emocionālu ierakstu, reaģējot uz influenceres Betas Beidz (Beāte Bērziņa) komentāru par grāmatām LTV raidījumā "Ko tu proti, Latvija?", influencere saskarās ar personīgiem apvainojumiem, kas, viņasprāt, neesot adekvāti.

Jau vēstījām, ka talantu un veiklu roku šova “Ko tu proti, Latvija?” trešajā sērijā savas prasmes un aizraušanās demonstrēja Rubika kuba licēja Elīza Pričina. Šova vadītāja Beta Beidz sarunā ar talantīgo meiteni pauda pārsteigumu, ka viņa iemācījusies likt Rubika kubu no video, nevis no "biezām, vecām, smirdīgām grāmatām".

Influenceres teikto pamanīja "Zvaigzne ABC" vadītāja Vija Kilbloka, kura vietnē "Facebook" publiskoja emocionālu ierakstu, sakot, ka Betas frāze esot "visdrūmākā Sūnuciema cienīgs komentārs".

Vietnē "Instagram" Beta Beidz ievietojusi komentāru, kurā skaidro, ka izteikums par "smirdīgām grāmatām" nav adekvāts Vijas Kilblokas paustajiem apvainojumiem. 

"Neuzskatu, ka mans komentārs par to, ka vecām grāmatām ir slikts aromāts, ir adekvāts iemesls dziļi personīgiem aizvainojumiem par manu intelektu, gara bagātību vai tiesībām uz savu šovu.

Kā arī, kas man šķita pašsaprotami, nevienā brīdi nesaku, ka lasīt būtu nestilīgi. Izskatās, ka visa komunikācija ir tieši ap šo. Ja tas joprojām ir neskaidrs - Beta Beidz saka, ka lasīt ir vērtīgākais, ko cilvēks var darīt.

Visbeidzot. Es negrasos atvainoties un nodurtu galvu līst vietā tikai tāpēc, ka "Facebook" tantes un "Twitter" ļaudis ir dusmīgi uz mani. Neuzskatu, ka esmu izdarījusi kaut ko nepareizi. Šis ir tāds sīkums, ka man kauns vispār par šo runāt un taisnoties, laikos, kad ir tik daudz svarīgāku problēmu, kurām veltīt mūsu uzmanību," tā Beta. 

Arī LTV komunikācijas speciāliste Anita Jansone "Sejām" norādīja, ka Latvijas Televīzijas (LTV) mērķis nekad nav bijis noniecināt grāmatniecības nozari un grāmatu lasīšanu un Betas Beidz komentārs bija domāts kā ironisks joks.

Arī LTV nosoda publiskajā vidē izteiktos personīgos apvainojumus vadītājai Betai Beidz, kura raidījumā veido dialogu ar dažādiem cilvēkiem, iedrošina viņus parādīt savus talantus un hobijus. "Viens neveikls joks nevar būt iemesls, lai lietotu necenzētus vārdus un publiski pazemotu raidījuma vadītāju," tā Jansone.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu