Vils Smits pēc sitiena Krisam Rokam aiziet no ASV Kinoakadēmijas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Vils Smits
Vils Smits Foto: AP/Scanpix

​Holivudas aktieris Vils Smits piektdien, 1. aprīlī, atteicās no dalības ASV Kinoakadēmijā piecas dienas pēc tam, kad "Oskaru" pasniegšanas ceremonijā tiešraidē bija iesitis pa seju vakara vadītājam komiķim Krisam Rokam.

Smits šokēja auditoriju, kārtīgi iesitot pa seju Rokam, jo viņš pajokoja par Smita sievas īsi apcirptajiem matiem. Smita sieva Džeida Pinketa Smita sirgst ar alopēciju jeb matu izkrišanu.

Smits piektdien atzina, ka viņa rīcība bijusi "šokējoša, sāpinoša un neattaisnojama".

"Manis sāpināto cilvēku skaits ir garš un tajā ir Kriss, viņa ģimene, daudzi no maniem draugiem un mīļajiem, visi klātesošie, un globālā auditorija mājās," sacīja Smits.

"Es nodevu akadēmijas uzticēšanos. Es atņēmu citiem nominantiem un laureātiem iespēju svinēt un tikt apsveiktiem par viņu īpašo darbu. Mana sirds ir salauzta."

Smits pēc iesišanas pa seju Rokam atgriezās savā sēdvietā un viņu izlamāja. Roks tomēr saglabāja aukstasinību un turpināja pasākuma vadīšanu.

Foto: Vils Smits iesit Krisam Rokam pa seju

Pusstundu pēc šokējošā incidenta Smits saņēma "Oskaru" kategorijā "labākais aktieris" par tenisistu Venusas un Serēnas Viljamsu tēva atveidojumu filmā "King Richard".

Pēdējās dienās ir izskanējušas pretrunīgas ziņas par to, vai Smits tika lūgts atstāt ceremoniju pēc šī incidenta. Kinoakadēmija paziņoja, ka viņš esot atteicies doties prom.

Kinoakadēmija šonedēļ paziņoja, ka ir uzsākusi disciplināru lietu pret Smitu, un brīdināja, ka viņam var draudēt izslēgšana no akadēmijas locekļu skaita. Smits piektdien nolēma aiziet pats.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu