Sv. Pāvila baznīcā notiks muzikālais labdarības maratons "Māksla pret karu"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Māksla pret karu"
"Māksla pret karu" Foto: publicitātes

9. aprīlī, sestdien, Rīgas Sv. Pāvila baznīcā notiks unikāls klasiskās mūzikas maratonkoncerts "Māksla pret karu". Septiņu stundu garumā muzicēs vairāk nekā 25 ievērojami Latvijas mākslinieki.

Spēlēs ērģelnieki – Aivars Kalējs, Kristīne Adamaite, Aigars Reinis, Ilona Birģele, Larisa Carjkova un Simona Sunepa. Ar viņiem kopā uzstāsies vairāki LNOB un LNSO mākslinieki. Muzikālajā labdarības maratonā piedalīsies vijolniece Paula Šūmane, dziedātājas Monta Martinsone un Jūlija Vasiļjeva, baritons Rihards Millers, saksofonists Aigars Raumanis, ģitārists Armands Alksnis, pianiste Roksana Tarvide, kā arī Katrīna Gupalo un citi.

Katrīna Gupalo
Katrīna Gupalo Foto: Ekrānuzņēmums

Koncertā tiks atskaņota visdažādākā mūzika no baroka laika līdz pat mūsdienu autoru darbiem, tostarp izcilo latviešu komponistu Lūcijas Garūtas, Pētera Vaska, Riharda Dubras, Aivara Kalēja, Uģa Prauliņa un Armanda Alkšņa kompozīcijas.

No 24. februāra Ukrainu ir atstājuši vairāk nekā 4 miljoni iedzīvotāju. Lielākā daļa no viņiem vēlētos atgriezties mājās savā dzimtenē, tomēr kara dēļ tas nav iespējams. Ukrainas bēgļiem – sievietēm un bērniem katru dienu ir vajadzīgs visnepieciešamākais – ēdiens, apģērbs, higiēnas līdzekļi.

Visi labas gribas cilvēki ir aicināti uz muzikālo labdarības maratonu 9. aprīlī no plkst. 14.00 līdz 21.00 Rīgas Sv. Pāvila baznīcā (A.Deglava iela 1). Visi koncertā iegūtie līdzekļi tiks nodoti biedrības "Tavi draugi" fondam.

Vakarā baznīcā iedegs tūkstošiem sveču kā piemiņu kara upuriem Ukrainā. Koncerta video translācija būs pieejama tiešraidē.

Lai apmeklētu koncertu "Māksla pret karu" jāiegādājas biļete – ziedojums no 5 līdz 30 eur vērtībā (ar biļeti varēs vairākkārt ienākt baznīcā visas dienas laikā pārtraukumos starp skaņdarbiem). Ar Ukrainas pasi koncerta apmeklējums bez maksas. Ieeja labdarības tirdziņā bez maksas.

Koncertu organizē biedrība "Jaunie latvieši".

Sv. Pāvila baznīca
Sv. Pāvila baznīca Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu