Zināms datums, kad uz ekrāniem nonāks jaunais latviešu detektīvseriāls

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Krimināllieta iesācējam"
"Krimināllieta iesācējam" Foto: kadrs no filmas

Televīzijas skatītāju un Andra Kolberga detektīvromānu fanu ilgi gaidītā daudzsēriju krimināldrāma "Krimināllieta iesācējam", kuras pirmizrāde tika atlikta, reaģējot uz Krievijas sākto karu Ukrainā, kino pirmizrādi piedzīvos 20. aprīlī.

Daudzsēriju filmas līdzproducenti ir "LMT" un Latvijas Televīzija (LTV). Filmas pamatā ir latviešu rakstnieka Andra Kolberga kriminālromāns "Meklējiet sievieti". Spraigus notikumus septiņās sērijās uz ekrāniem izdzīvos gan pašmāju, gan ārzemju aktieri.

"Ikvienam no mums ļoti sāp Ukrainā notiekošais, tādēļ marta sākumā kopīgi pieņēmām lēmumu atlikt plānoto filmas pirmizrādi,"

norāda filmas režisors Armands Zvirbulis. "Lai gan ukraiņu tauta varonīgi cīnās, diemžēl šobrīd nav paredzams, kad Ukraina būs brīva no iebrucējiem, tāpēc, turot skatītājiem doto solījumu, ka pavasarī "Krimināllieta iesācējam" nonāks uz ekrāniem, filma pirmizrādi piedzīvos aprīļa otrajā pusē."

Režisors Armands Zvirbulis
Režisors Armands Zvirbulis Foto: Jānis Škapars/TVNET

Filmas darbība norisinās 1995. gadā, kad Latvija nupat ir atguvusi neatkarību, un sižeta centrā ir kādas ietekmīgas sievietes nāve, kuras lietu uztic izmeklēt jaunam policijas darbiniekam.

Projekts tika izvēlēts Nacionālā Kino centra 2020. gadā rīkotajā konkursā par augstvērtīgu seriālu izveidi.

Seriāls no 22. aprīļa bez maksas būs skatāms "LMT Viedtelevīzijā". Vēlāk rudenī LTV1.

Kadrs no daudzsēriju filmas "Krimināllieta iesācējam"
Kadrs no daudzsēriju filmas "Krimināllieta iesācējam" Foto: publicitātes

Kā top skaņa seriālam "Krimināllieta iesācējam".

Krimināllieta iesācējam- kā top skaņa from Red Dot Media on Vimeo.

Aktieru sastāvu veido Madara Zviedre, Diāna Krista Stafecka, Ritvars Logins, Ģirts Krūmiņš, Mārcis Maņjakovs, Jurijs Djakonovs un Uldis Dumpis, kā Aleksejs Gorbunovs no Ukrainas, Hrants Tokhatjans no Armēnijas, Valentīns Novopoļskis no Lietuvas, Jurijs Curilo un Andrejs Iļjins no Krievijas.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu