Foto ⟩ Zināmi džeza mākslinieku konkursa "Riga Jazz Stage" finālisti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Riga Jazz Stage"
"Riga Jazz Stage" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pēc koncerta 7. aprīlī kinoteātrī "Splendid Palace" kļuvuši zināmi džeza mākslinieku konkursa "Riga Jazz Stage 2022" finālisti, kuri uzstāsies 8. aprīlī. Ceturtdien konkursa koncertā par ceļazīmi uz finālu sacentās 23 dalībnieki no kopumā 13 valstīm.

13 labāko starptautiskas žūrijas atlasīto finālistu sarakstā iekļuvušas septiņas dziedātājas: Karīna Laugale, Katrīna Kabiņecka un Paula Saija no Latvijas, Amanda Bekere no Vācijas, Lūisa Balkvila no Apvienotās Karalistes, Eilula Ergula no Turcijas un Valentīna Fina no Itālijas, kā arī seši bundzinieki: Mareks Logins un Pauls Pokratnieks no Latvijas, Matiass Fišers-Mogensens no Dānijas, Janniks Ballmans no Beļģijas, Džovanni Paolo Liguori no Itālijas un Domo Brančs no ASV.

Finālā katrs konkursants izpildīs divus skaņdarbus, un arī šovakar viņus pavadīs “Riga Jazz Quartet” jeb pianists Kristaps Vanadziņš, ģitārists Rihards Goba, basists Jānis Rubiks un bundzinieks Miķelis Vīte.

Rīt, 9. aprīlī pulksten 19.00 uzstāsies "Riga Jazz Stage 2022" rezidējošais mākslinieks un žūrijas pārstāvis Džeimisons Ross ar savu trio. Amerikāņu bundzinieks un vokālists ir Grammy balvas nominants un prestižā Thelonious Monk konkursa uzvarētājs. Koncertdienas rītā pulksten 11.00 turpat kinoteātrī "Splendid Palace" viņš pasniegs arī publisku meistarklasi.

"Šis ir konkurss, tomēr arī iespēja parādīt savu mākslinieciskumu,"

pēc visu 23 konkursantu noklausīšanās teica Džeimisons. "Esmu piedalījies šādos konkursos un zinu, kā tas darbojas. Ir jāpārvar uztraukums un jāsniedz savs mākslinieka redzējums. Tev ir tikai viena dziesma, lai to izdarītu, lai parādītu, ka tu esi īpašs. Nav jādomā par to, cik labi izpildīsi dziesmu. Ne jau tas ir galvenais, ja tev ir 22 konkurenti. Šovakar man uzreiz kļuva skaidrs, kuriem izdevās parādīt savu mākslinieka redzējumu un kuri vienkārši izpildīja skaņdarbus. Un man ļoti patika tie, kam izdevās parādīt ne tikai savas prasmes, bet arī mākslinieciskos muskuļus. Jūtos patīkami pārsteigts. Man tiešām bija interesanti."

Foto: Postimees

Konkursa mājas lapā rigajazz.lv turpinās balsošana par konkursa dalībniekiem. Tele2 skatītāju simpātiju balvas saņēmējs kopā ar pārējiem laureātiem tiks paziņots pasākuma noslēguma dienā 9. aprīlī. Visas balsis, ko skatītāji nodos par "Riga Jazz Stage" dalībniekiem, Tele2 konvertēs ziedojumā – desmit eiro centi par balsi. Šie līdzekļi tiks novirzīti Ukrainas jaunajiem mūziķiem, lai viņi varētu iegādāties jaunus mūzikas instrumentus. Ziedojums nonāks Reinholda Gliēra Kijevas Mūzikas akadēmijā, kur mācās “Riga Jazz Stage 2022” dalībniece no Ukrainas Alina Zalozna.

Viesnīcā Radisson Blu Latvija no pulksten 21.00 līdz pulksten 23.00 "Riga Jazz Stage" norises laikā katru vakaru notiek oficiālie "Riga Jazz Lounge" jam session kopā ar "AG Trio", kurā muzicē kontrabasists Andris Grunte, pianists Matīss Žilinskis un bundzinieks Pauls Ķierpe.

Aula.lv vēl nopērkamas klātienes koncertbiļetes, kā arī tiešsaistes kodi konkursa vērošanai attālināti.

Foto: Zināmi džeza mākslinieku konkursa "Riga Jazz Stage" finālisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu