Foto Aizvadīts džeza mākslinieku konkursa "Riga Jazz Stage" fināls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Aizvadīts džeza mākslinieku konkursa "Riga Jazz Stage" fināls
Aizvadīts džeza mākslinieku konkursa "Riga Jazz Stage" fināls Foto: Jānis Škapars/TVNET

8. aprīlī kinoteātrī "Splendid Palace" norisinājās džeza mākslinieku konkursa "Riga Jazz Stage 2022" fināls, kurā uzstājās 13 labākie starptautiskas žūrijas izvēlētie finālisti. Pirms tam notika arī oficiāla pieņemšana Kultūras ministrijā.

Koncertā uzstājās septiņas dziedātājas: Karīna Laugale, Katrīna Kabiņecka un Paula Saija no Latvijas, Amanda Bekere no Vācijas, Lūisa Balkvila no Apvienotās Karalistes, Eilula Ergula no Turcijas un Valentīna Fina no Itālijas, kā arī seši bundzinieki: Mareks Logins un Pauls Pokratnieks no Latvijas, Matiass Fišers-Mogensens no Dānijas, Janniks Ballmans no Beļģijas, Džovanni Paolo Liguori no Itālijas un Domo Brančs no ASV.

Konkursanti izpildīja pa diviem skaņdarbiem katrs un viņus pavadīja "Riga Jazz Quartet" jeb pianists Kristaps Vanadziņš, ģitārists Rihards Goba, basists Jānis Rubiks un bundzinieks Miķelis Vīte.

Foto: Aizvadīts džeza mākslinieku konkursa "Riga Jazz Stage" fināls.

9. aprīlī pulksten 19.00 uzstāsies "Riga Jazz Stage 2022" rezidējošais mākslinieks un žūrijas pārstāvis Džeimisons Ross ar savu trio. Amerikāņu bundzinieks un vokālists ir Grammy balvas nominants un prestižā Thelonious Monk konkursa uzvarētājs. Koncertdienas rītā pulksten 11.00 turpat kinoteātrī "Splendid Palace" viņš pasniegs arī publisku meistarklasi.

Pirms viņa uzstāšanās notiks konkursa uzvarētāju apbalvošana, kā arī tiks paziņots ārvalstu žurnālistu balvas par labāko improvizāciju un skatītāju simpātiju balvas saņēmējs.

Foto: Postimees

"Kultūras ministrijā vienmēr gaidīti ar mūzikas vidi saistīti cilvēki, jo arī mūsu vidū ir muzikāli izglītoti cilvēki, ieskaitot kultūras ministru, kurš ir operdziedātājs,” uzrunā ārvalstu žūrijai un ārvalstu masu mediju pārstāvjiem teica Kultūras ministrijas valsts sekretāre Dace Vilsone. ""Riga Jazz Stage" ir īsti svētki arī mums, jo divus gadus mūzikas jomā bija klusums. Ir liels prieks atkal redzēt publikas piepildītu zāli šādā starptautiskā pasākumā. Un mums ir arī muzikāli izglītota publika. Liels nopelns tajā ir arī Mārim Briežkalnam un komandai, kas organizē gan "Riga Jazz Stage" konkursu, gan starptautisko mūzikas festivālu "Rīgas ritmi"."

"Man šis konkurss liekas ļoti interesants kaut vai ar to, ka paralēli vokālistu kategorijai, tajā katru gadu sacenšas kāda cita mūzikas instrumenta spēlētāji,"

piebilda ilggadējs "Riga Jazz Stage" starptautiskās žūrijas loceklis, leģendārā Londonas kluba Ronnie Scott’s Jazz Club koncertu koordinētājs Pols Peiss. "Katrai instrumentālistu kategorijai piemīt sava muzikālā sajūta. Tāpat konkursa kopsajūta allaž ir patīkami relaksēta, dalībniekiem ir labs kontakts ar publiku, kas šādos pasākumos ir ļoti pozitīva lieta."

Foto: Postimees

Aula.lv vēl nopērkamas klātienes koncertbiļetes, kā arī tiešsaistes kodi konkursa vērošanai attālināti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu