Hermanis par kolēģa pārdošanos Krievijai: Pārsteidz, ka par Nastavševu vietējā "progresīvā" sabiedrība klusē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Valdislavs Nastavševs
Valdislavs Nastavševs Foto: Zane Bitere/LETA

Kamēr agresorvalsts Krievija slepkavo Ukrainas iedzīvotājus, Latvijā populārais režisors Vladislavs Nastavševs turpina izklaidēt publiku Krievijā. Šāda rīcība saniknojusi daudzus Latvijas kultūras ļaudis, arī Jaunā Rīgas teātra māksliniecisko vadītāju Alvi Hermani.

"Nastavševu pazīstu, tāpēc viņa uzvedība mani nepārsteidz. Toties pārsteidz mūsu kultūras "gaišo un progresīvo spēku" klusēšana par šo gadījumu, jo šis fakts visiem bija zināms jau pirms vairāk nekā mēneša," saka Hermanis izdevumam "Privātā Dzīve".

Atgādinām, ka 16. aprīlī Nastavševs plāno parādīt jaunu koncertperformanci Maskavas jaunajā mākslas un kultūras centrā ГЭС-2, kurš tika atklāts 2021. gada nogalē, klātesot kara noziedzniekam Vladimiram Putinam. Jāpiebilst, ka viens no mākslas centra izveidotājiem ir Krievijas oligarhs Leonīds Mikhelsons.

Pirms tam Nastavševs Permas Operas un baleta teātrī iestudējis operu "Jevgeņijs Oņegins".

Ar Nastavševu Hermanis vairs neuztur kontaktus.

"Ar šo režisoru mūsu teātris nesadarbojas jau četrus gadus. Iemesls – viņa attieksme pret sievietēm darba procesā. Arī par šo viņa problēmu zina visa vietējā "progresīvā" sabiedrība, taču klusē, jo viņš ir savējais,"

norāda Hermanis.

Nastavševs ir izvēles priekšā - klusējot atbalstīt asinsizliešanu vai skaidri paust savu nostāju. Kad režisors strādā teātrī un saņem naudu no Krievijas, ir jāapzinās – nodokļus no pārdotajām biļetēm saņems Krievija, kas apmaksā šo karu. 

Vladislavs Nastavševs
Vladislavs Nastavševs Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu