Rajecka par Busuli un "Prāta vētru": Man ir pilnīgi nepieņemamas raganu medības

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Olga Rajecka gatavojas koncertiem
Olga Rajecka gatavojas koncertiem Foto: Kaspars Krafts

Dziedātāja Olga Rajecka, kura šogad svin 60 gadu jubileju ar vērienīgu koncertu programmu visā Latvijā, intervijā žurnālam "Ir" izteikusies par "raganu medībām" latviešu kultūrā.

Rajecka, kura ar komponistu Imantu Kalniņu sadarbojas kopš 80. gadiem, norādījusi, ka nevēlas komentēt komponista agrāko gadu politiskos uzskatus, kas esot bijuši komplimentējoši Krievijas prezidentam Putinam. "Esmu nogurusi katrā intervijā komentēt ImKas kādreizējos politiskos izteikumus. Pirmkārt, tie ir desmit gadus seni, un, kā redzu, neviens žurnālists šodien nav papūlējies viņam pajautāt no jauna.

Otrkārt, man ir pilnīgi nepieņemamas šīs raganu medības, kas notiek latviešu kultūrā, arī tās, kas vērstas pret Intaru Busuli un "Prāta vētru". No manis jūs nekādas raganu dedzināšanas nesagaidīsiet!

Ir citi dedzinātāji, runājiet ar viņiem!" intervijā atzīst Rajecka.

Viņa piebilst: "Un sakiet, lūdzu, kas būtu latviešu kultūra — mūzika, kino, teātris, animācija — bez Imanta Kalniņa mūzikas? Vai tāda Latvijas vēsture bez Kalniņa vispār iedomājama? Mana dzīve bez šīs mūzikas nav iespējama. Es nevaru atteikties no sevis un tā, kas man dzīvē svēts. Dziedāšu Imanta Kalniņa dziesmas, kamēr vien elpošu. Jo šī mūzika ir Latvija."

Kā zināms, mūziķis Intars Busulis un grupa "Prāta vētra" saņēma kritiku no TV personības Baibas Sipenieces-Gavares, kura divas dienas pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā nosauca tos par līdzvainīgiem notiekošajā. 

Interviju ar Olgu Rajecku lasiet žurnāla "Ir" 21. aprīļa numurā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu