Katrīna Dimanta izdod dzīvespriecīgu videoklipu dziesmai "Meža meitiņa"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Katrīna Dimanta
Katrīna Dimanta Foto: publicitātes

Mūziķe Katrīna Dimanta piedāvā ceturto singlu no marta sākumā izdotā solo albuma "Krāsas". Dziesmai tapis dzīvespriecīgs videoklips.

"Meža meitiņas" teksts aizgūts no latviešu tautasdziesmas, stāstot par cilvēka un dabas mijiedarbību, cilvēka spēju atrast mieru un prieku sevī. Dziesma pabeigta fonda "Līdzskaņa" nometnē. Dziesmas videoklips uzfilmēts jau 2020. gada maijā, ļaujoties uz režisores Marijas Miglinieces redzējumu, kas Katrīnu ietērpa pin-up dāmītes tēlā. Lai arī tobrīd daba bija sazaļojusi, laiks vēl nebija silts, un Katrīna tik tiešām kļuva par smaidīgu aktrisi, kas peldas aukstajā piemājas ezeriņā.

Noskaties video!

2022. gads Katrīnai Dimantai ir aizsācies aktīvi - viņa piedalījusies izrādē "Zvaigznes bērns", uzstājusies ārvalstīs - AAE, Ungārijā, kā arī Mančestrā, Lielbritānijā. Katrīna ir izrādes "Justīnes stāsts" mūzikas autore, kas pirmizrādi piedzīvos jau 30. aprīlī Lielvārdes kultūras namā. Savukārt šī gada jūlijā Dimanta koncertēs Kanādā.

Gada sākumā klajā laists viņas debijas solo albums "Krāsas" ar vienpadsmit dziesmām, tajā skaitā singliem "Pipars", "Tu uz mani paskaties", "Baltu sniega ceļu eju".

Albuma idejas sākums datējams ar 2017. gada janvāri, kad, koncertējot Austrālijā, Katrīna sarakstīja dziesmu "Kur mēs mīļi runājam". Albumā iekļauta klausītāju iemīļotās dziesmas "Pipars" jaunā versija, kas ierakstīta vienā piegājienā, un singli "Tu uz mani paskaties", "Baltu sniega ceļu eju".

Noklausies albumu!

Albuma ierakstā Katrīna likusi lietā savas multiinstumentālistes spējas un saspēlējusies kopā ar šādiem mūziķiem - Laima Dimanta, Rolands Zelčs, Ginta Garūta, Kristaps Strods, Matīss Uškāns, Jānis Eglītis, Reinis Briģis, Edgars Rakovskis un Marka.

Katrīna Dimanta "Krāsas"
Katrīna Dimanta "Krāsas" Foto: publicitātes

Albums tapis pateicoties pūļa finansējuma akcijas 153 atbalstītājiem. Autoru stipendijām no AKKA/LA, LAIPA un VKKF. Katrīna saka lielu paldies savai ģimenei, īpaši māsai Laimai un brālim Tenim, kā arī draugiem par vērtīgiem padomiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu