Izlīmētas fotogrāfijas, slēgts bankas konts: Andrim Lielajam pēc kara nosodīšanas dzīve Krievijā kļuvusi bīstama

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Andris Lielais
Andris Lielais Foto: Ekrānuzņēmums

Krievijā dzīvojošais latviešu aktieris Andris Lielais, kurš aprīļa sākumā raidījumā "Tikšanās vieta" (Место встречи) iestājās pret Krievijas iebrukumu Ukrainā, savā dzīvesvietā vairs nejūtas droši un maijā plāno atgriezties Latvijā.

Lielais, kurš Krievijā dzīvo teju 40 gadus, izdevumam "Privātā Dzīve" atklāj, ka jau šomēnes plāno atgriezties dzimtenē.

Pēc viesošanās Krievijas propagandas kanāla "NTV Mir" translētajā raidījumā, kur nosodīja karu Ukrainā, Lielais palicis bez darba un naudas - esot atrasts kāds nenomaksāts parāds par 2008. gadu, kura dēļ aktierim slēgts bankas konts. "Uztvēru to kā brīdinājumu," saka aktieris.

"Ostankinas televīzijas tuvumā parādīties vairs nevaru. Tur kilometra rādiusā izlīmētas manas fotogrāfijas – šo cilvēku tuvumā laist nedrīkst," saka Lielais, norādot, ka viņam apstājušies visi kino projekti un jauni netiekot piedāvāti.

Tāpat aktieris stāsta, ka pat savā dzīvesvietā nejūtas droši - viņš izvairās atbildēt nepazīstamiem numuriem un pat never vaļā sava dzīvokļa durvis. "Ja kāds mani meklē, saka – esmu aizbraucis, lai nāk rītdien.

Mums dzīvoklī ir vieta, kur, ja pēkšņi kāds ierodas, mani var iebāzt. Esam jau izmēģinājuši," "Privātajai Dzīvei" atklāj Lielais.

Aktieris, kurš šobrīd kārto visas formalitātes, lai ar ģimeni jau šomēnes pārceltos uz Latviju, atzīst, ka dzimtenē būs priecīgs par jebkuru darbu. "Redzu sevi kā speciālistu televīzijas lietās. No pieredzes zinu, kā, piemēram, veido sarunu šovus," saka Lielais. Viņš arī neslēpj, ka būtu gatavs iesaistīties arī politikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu