Aktieris Andris Lielais nosoda karu Krievijas propagandas kanāla tiešraidē

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Andris Lielais
Andris Lielais Foto: Ekrānuzņēmums

Krievijā dzīvojošais latviešu aktieris raidījumā "Tikšanās vieta" (Место встречи) pauda savu nostāju pret Krievijas iebrukumu Ukrainā, kas raisīja viedokļu sadursmi gan ar raidījuma vadītājiem, gan citiem pieaicinātajiem ekspertiem.

Raidījuma tēma bija Krievijas zvaigžņu došanās uz ārzemēm uzreiz pēc Krievijas militārā iebrukuma Ukrainā. Lielais, kuram ir gan Latvijas, gan Krievijas pilsonība, pauda uzskatu, ka tie, kuri ir pametuši Krieviju neatgriezīsies valstī, līdz netiks gāzts līdzšinējais režīms. Viņš ir pārliecināts, ka karš ir sašķēlis Krievijas sabiedrību. 

Lielais sacīja, ka sarunā ar raidījuma redaktoru ticis maldināts par raidījuma sarunu tematu un šādas propagandas kultivēšanas metodes ir pazīstamas vairākiem Krievijas televīzijas kanāliem.

"Karu nav iespējams izturēt, nav iespējams normālam cilvēkam izturēt. Jūs visi izliekaties, ka nekas nenotiek. Tajā pašā laikā mirst cilvēki. Es, latvietis, jūsu vietā runāju," sacīja Lielais.

Andris atklāja, ka viņa sieva ir no Ukrainas un šobrīd viņas ģimene piedzīvo kara šausmas, kuras pret viņiem vērš Krievijas armija.

Raidījuma viesiem un vadītājam aktiera izteikumi bija nepatīkams pārsteigums. "NTV Mir" translētā raidījuma vadītājs centās apšaubīt Lielā pateikto, paziņojot, ka Ukrainas pilsētās Krievijas karaspēks viennozīmīgi nenodara kaitējumu ne iedzīvotājiem, ne viņu mājvietām. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu